Βιβλίο

Το έργο της “Φλόγας” παρουσιάστηκε στην Καλαμάτα

Δυνατά συναισθήματα προκάλεσε η παρουσίαση του έργου του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια “Φλόγα“, η οποία πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο “Babyboum”.

Με αφορμή την παγκόσμια ημερα κατά του Παιδικού Καρκίνου που έχει καθιερωθεί την 15 Φεβρουαρίου, διοργανώθηκε από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “Humans”, η εν λόγω εκδήλωση.

Αρχικά η Νέλλη Κουβελάκη αναφέρθηκε στην παρουσίαση του έργου της Κοιν.Σ.Επ. και εν συνεχεία το λόγο έδωσε στον Χρήστο Σίνη, ιατρό συγγραφέα και Γονέα της Φλόγας, ο οποίος μίλησε για την προσωπική του εμπειρία και για τον “Καρκινόδρακο“, το βιβλίο που αποτυπώνει πολύ εύστοχα ρόλους και συναισθήματα μιας οικογένειας που βιώνει την απώλεια, μα την αντιμετωπίζει με δύναμη και αξιοπρέπεια.

Η εκπρόσωπος του Συλλόγου στη Μεσσηνία, Ελένη Μπακολέα μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε την εθελοντική ομάδα της πόλης που στην περίοδο των Χριστουγέννων διοργάνωσε ένα πολύ όμορφο Βazaar και μ’ αυτό τον τρόπο οι κάτοικοι της Καλαμάτας, ενημερώθηκαν και στήριξαν το έργο της “Φλόγας”

Η Ζωή Σπανού ψυχολόγος και η Μάρα Κλώνου κοινωνιολόγος, μέλη της “Φλόγας” παρουσίασαν τόσο το έργο του Συλλόγου, όσο και μέσα από την εμπειρία τους τις καταστάσεις που ζουν τα παιδιά και οι οικογένειές τους στους ξενώνες της “Φλόγας” και στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

https://www.floga.org.gr/

Σύμφωνα με στατιστικές, ενα στα πέντε παιδιά, δεν καταφέρνει να νικήσει τον καρκίνο… Τα υπόλοιπα τέσσερα όμως, συνεχίζουν, εξελίσσονται και βγαίνουν νικητές της ζωής!

Οι ήρωες είναι δίπλα μας και είναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που με δυναμη ψυχής και ανιδιοτελή αγάπη προσφέρουν σε όσους πονούν.

Η παραχώρηση του χώρου ήταν μια ευγενική χορηγία του Φώτη Δεμπεγιώτη και της Φανής Λουμάκη.

http://www.humansofkalamata.gr/index.php/kalamata/to-ergo-tis-flogas-parousiastike-stin-kalamata

To Top