ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της Μεγαλόπολης

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας στηρίζει τις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για το ξεπούλημα της επιχείρησης.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρεται:
Η κυβέρνηση ακολουθώντας τις παράλογες και ανεδαφικές μνημονιακές δεσμεύσεις οδηγεί τη ΔΕΗ σε μη βιωσιμότητα, προωθεί την πώληση λιγνιτικών μονάδων με τα αντίστοιχα ορυχεία, μονάδων για τις οποίες δεν απαιτείται καμία επένδυση, σε αντίθεση με αυτές που απομένουν στην κατοχή της και για τις οποίες απαιτούνται για τη λειτουργία τους, επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, δίνοντας έτσι ένα μεγάλο κτύπημα.

Βγαίνουν στο σφυρί οι μονάδες της Μεγαλόπολης και της Μελίτη 1, μαζί με την άδεια για την Μελίτη 2 . Μαζί και τα αντίστοιχα ορυχεία.
Οι επιπτώσεις θα είναι αρνητικές για την ενεργειακή ασφάλεια και την ενεργειακή επάρκεια της χώρας με δραματικά αποτελέσματα για την κοινωνία και την οικονομία.
Το ρεύμα αποτελεί βασικό κοινωνικό αγαθό.

Καλούμε για συμμετοχή στο Συλλαλητήριο στην κεντρική Πλατεία της Μεγαλόπολης σήμερα Κυριακή 22 Απριλίου στις 7:00 το βράδυ .
Θα υπάρχει αναχώρηση λεωφορείων στις 6:00 το απόγευμα (πίσω από τον ΟΤΕ, στο Φαρμακείο Μπουζιάνη).

To Top