ΕΥ ΖΗΝ

Ευκλής: Εξόρμηση στο Φαράγγι του Βουραϊκού και πεζοπορία στις ράγες του Οδοντωτού

Την Κυριακή 15 Απριλίου 2018, μια ενδιαφέρουσα εξόρμηση περίμενε τους πεζοπόρους και τους εκδρομείς του Ευκλή.
Το Φαράγγι του Βουραϊκού, το οποίο ανήκει στο Εθνικό Πάρκο Χελμού και την άγρια ομορφιά του γνώρισαν οι καλαματιανοί, λάτρεις της Φύσης, με τους καταρράκτες του, να σμιλεύουν τις πέτρες καθώς πέφτουν ορμητικά τα νερά πάνω σε αυτές.

Η πεζοπορική ομάδα κατέβηκε το Φαράγγι του Βουραϊκού, κατά μήκος των γραμμών του Οδοντωτού σιδηρόδρομου, το οποίο αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Μονοπατιού Ε4, το μονοπάτι το χρησιμοποιούσαν παλαιότερα και οι ντόπιο κάτοικοι.

Η κατάβασή τους ξεκίνησε από την Κάτω Ζαχλωρού και έφτασαν έως τη στάση Νιάματα, η επιστροφή των πεζοπόρων έγινε με το τραίνο του Οδοντωτού, έχοντας έτσι την ευκαιρία, να θαυμάσουν ακόμα περισσότερο το φαράγγι.
Κάποιοι εκδρομείς από την παρέα προτίμησαν, να κάνουν το δρομολόγιο με το τραίνο, Καλάβρυτα – Διακοφτό – Καλάβρυτα.
Την ιστορική Ιερά Μονή Μέγα Σπηλαίου επισκέφθηκαν όλοι μαζί, επίσης περιηγήθηκαν τα σοκάκια των μαρτυρικών Καλαβρύτων με το πέρας της εξόρμησης.

Εκ μέρους της Διοίκησης του Ευκλή, η αντιπρόεδρος Ελένη Οικονομοπούλου ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες.
Η πεζοπορική ομάδα του Ευκλή, σύμφωνα με δήλωσή της, έχει γίνει μια μεγάλη και αγαπημένη παρέα.
Επίσης ευχαριστεί τους οδηγούς – συντονιστές της συγκεκριμένης εξόρμησης Κων/νο Κορομηλά, Άντζελα Τοτάκη και Διονύσιο Καλογερόπουλο, που βοηθούν πάντα, ώστε οι πεζοπόροι να νοιώθουν ασφάλεια στις εξορμήσεις.
ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ
Επόμενη προγραμματισμένη εξόρμηση του τμήματος με δύο ομάδες είναι στις 29 Απριλίου στο βουνό των Άι Λιάδων στην Πολιανή.
Οι πεζοπόροι θα περπατήσουν μέχρι τον Άγιο Νικήτα και οι ορειβάτες θα ανέβουν στην κορυφή του βουνού στα 1362 μ. υψόμετρο.
Πληροφορίες για την εξόρμηση της Πολιανής στην συντονίστρια Άντζελα Τοτάκη στο τηλέφωνο 6944578933 καθώς και στο FB στη σελίδα : Σ.Π.Ο.Κ. ΕΥΚΛΗΣ.

https://www.facebook.com/efkliskalamata/

Ευκλής: Εξόρμηση στο Φαράγγι του Βουραϊκού και πεζοπορία στις ράγες του Οδοντωτού
To Top