ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eργατικό Κέντρο: Οι εκδηλώσεις εορτασμού των 100 χρόνων

Εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του και την ίδρυση της ΓΣΕΕ οργανώνει την Παρασκευή 13 Ιουλίου, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας δημιουργήθηκε στις 16 Μάη του 1918. Είναι το πρώτο στην Ελλάδα μαζί με αυτό του Βόλου.

Από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής 13/7, σε εκδήλωση νομικής και πληροφόρησης απασχόλησης, εξειδικευμένοι νομικοί- σύμβουλοι του ΙΝΕ ΓΣΕΕ θα απαντούν εντελώς δωρεάν σε προσωπικά ερωτήματα εργαζομένων και ανέργων,σχετικά με το συνταξιοδοτικό σύστημα ασφαλισμένων όλων των ταμείων (ΙΚΑ, Δημόσιο, ΟΑΕΕ, κ.ά.), τα εργασιακά δικαιώματα και ζητήματα
απασχόλησης.

Το απόγευμα σε εορταστική εκδήλωση, από τις 6.30 έως τις 8.45, θα πραγματοποιηθούν Καλωσόρισμα από το Σωτήρη Τσώνη πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.
Εναρκτήρια ομιλία από το Γιάννη Παναγόπουλο, πρόεδρο της ΓΣΕΕ. “100 χρόνια Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας”, από τον Παναγή Κουμάντο, πρώην μέλος του Δ.Σ. Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, πρώην δήμαρχο Καλαμάτας.
“Το μέλλον της Εργασίας”, από το Γιώργο Αργείτη, επιστημονικό διευθυντή ΙΝΕ ΓΣΕΕ, καθηγητή στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με τιμητική βράβευση παλιών συνδικαλιστικών στελεχών, εκλέγμένων προέδρων και μελών προηγούμενων διοικήσεων, μέχρι το 1995, που βρίσκονται στη ζωή.
Οι 27 συνδικαλιστές που θα τιμηθούν είναι οι: Πέτρος Τσαπραλής, Γιώργος Μπένος, Αντώνης Βιδάλης,
Αλέξανδρος Μπακής, Παναγιώτης Θεοδώρου, Παναγιώτης Κορομηλάς, Παναγής Κουμάντος, Χαράλαμπος Λαζαρακόπουλος, Αλέξανδρος Τσαρμπόπουλος, Αναστασία Τριανταφύλλου, Γιάννης Μπούρας, Ελένη Τριανταφυλλίδη, Παναγιώτης Τσουμπράκος, Παναγιώτης Κατσαμπάνης, Γιάννης Χιώτης, Γιάννης Λυριτζής, Γρηγόρης Φουρναράκος, Χρήστος Γιαννουλέας, Περικλής Κολόζης, Γιάννης Μασουρίδης, Τάσος Κατσαρός, Γεώργιος Κώτσαρης, Γεώργιος Παπαγεωργίου, Γεώργιος Δημητρόπουλος, Γεώργιος Τσέκερης, Παναγιώτης Ψυλάκης, Γεώργιος Φράγκος.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου και της Μαρίας Φαραντούρη
στο λιμάνι της Καλαμάτας, στις 9 το βράδυ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Eργατικό Κέντρο: Οι εκδηλώσεις εορτασμού των 100 χρόνων
To Top