ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σιδηροδρομικός Σταθμός Καλαμάτας: Αργεί η παραχώρηση των οικίσκων λόγω γραφειοκρατίας

ΤΕΛΗ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΙΣΚΩΝ
ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

image

Την προσεχή Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017, αρχίζουν εργασίες ευπρεπισμού του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας, που θα αφορούν στο πράσινο (κλάδεμα δένδρων, αφαίρεση ανεπιθύμητης βλάστησης), σε ελαιοχρωματισμούς, συντήρηση περιφράξεων και οριοθέτηση parking.

image

Οι παρεμβάσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν εν όψει της ανάθεσης εργολαβίας συντήρησης οικίσκων του Σιδηροδρομικού Σταθμού για την εγκατάσταση κοινωνικών φορέων, μουσείου κ.λπ., με ολοκλήρωση εργασιών στα τέλη Νοεμβρίου, όπως εκτιμάται.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

image

Απογοητευμένη δηλώνει η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας απο τους πολύ αργούς ρυθμούς -λόγω γραφειοκρατίας- προκειμένου να επισκευαστούν τα σπιτάκια στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Καλαμάτας και να παραχωρηθούν στους φορείς και συλλόγους με τους οποίους έχουν υπογραφεί συμβάσεις, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν ως έδρα τους για τις δραστηριότητές τους.

“Δυστυχώς, οι ρυθμοί είναι αργοί, καθώς απαιτούνται άδειες για όλα από τη ΓΑΙΑΟΣΕ και τον ΟΣΕ”, σημειώνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Να υπενθυμίσουμε ότι για τα σπιτάκια του Σιδηροδρομικού Σταθμού έχουν εδώ και 2 μήνες περίπου (14 Ιουλίου) υπογραφεί συμβάσεις χρησιδανείου αφενός με τον Σύλλογο των Ελληνομνημόνων- κτίριο με εμβαδόν 48 τ.μ. για 10 χρόνια χωρίς αντάλλαγμα,
και αφετέρου με τον Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία Νομού Μεσσηνίας, στους οποίους παραχωρήθηκε ισόγειο κτίριο 100 τ.μ. για επίσης 10 χρόνια χωρίς αντάλλαγμα.
Με βάση λοιπόν και τις σημερινές ανακοινώσεις της Δημοτικής Αρχής, οι σύλλογοι αυτοί πρόκειται να στεγαστούν στα εν λόγω κτίρια- καλώς εχόντων των πραγμάτων- τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.


Στιγμιότυπα από την υπογραφή των συμβάσεων χρησιδανείου στο δημαρχείο Καλαμάτας στις 14 Ιουλίου

ΑΙΤΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑΤΟΣ

Μάλιστα ο Δήμος κατέθεσε αίτημα για να του παραχωρηθεί ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Ασπροχώματος, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκεται πλήρως εγκαταλελειμμένος και λεηλατημένος.

ΣΤΟ ΙΣΟΓΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ Η ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ “ΑΡΜΟΝΙΑ”

Επιπλέον, το ισόγειο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας, που πρόκειται να ελευθερωθεί, υπάρχει συνεννόηση με τη ΓΑΙΑΟΣΕ να το πάρει ο Δήμος Καλαμάτας.
Ο χώρος αυτός προορίζεται για τη στέγαση της Ένωσης Φίλων Μουσικής Καλαμάτας «Αρμονία».

Να υπενθυμίσουμε ότι στον πρώτο όροφο του κτηρίου του Σιδηροδρομικού Σταθμού στεγάζονται ήδη οι Σύλλογοι «Ορφεύς» και «Αρμονία» στους οποίους έχουν παραχωρηθεί χώροι για τα γραφεία τους.

Σιδηροδρομικός Σταθμός Καλαμάτας: Αργεί η παραχώρηση των οικίσκων λόγω γραφειοκρατίας
To Top