ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρευνα απο κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη φωτιά στους Μπλεμενιάνους

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΜΠΡΗΣΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΠΛΕΜΕΝΙΑΝΟΥΣ- ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία 21/08/2017, 08:45

Ειδικό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων βρίσκεται στη Μεσσηνία για τη διευρεύνηση ύποπτων πυρκαγιών όπως αυτή στους Μπλεμενιάνους, που για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα προκλήθηκε στην ίδια περιοχή.

Στο στόχαστρο των ανακριτικών υπαλλήλων αλλά και κλιμακίου της ΕΛΑΣ είναι η συγκεκριμένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς οι εστίες φωτιάς έχουν εκδηλωθεί βραδινές ώρες και ξημερώματα σε δασικές περιοχές, δύσβατες και δύσκολα προσβάσιμες από τις επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.
Επιπρόσθετα πριν ακριβώς ένα μήνα στους άνω Μπλεμενιάνους είχε ξανά εκδηλωθεί μεγάλη πυρκαγιά όπου χρειάστηκαν 30 πυροσβέστες για να τη θέσουν υπό έλεγχο και 3 PZL να την κατασβέσουν.

Μάλιστα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο στην ίδια περιοχή των Μπλεμενιάνων εξακολουθεί να σιγοκαίει, ωστόσο σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο. Συγκεκριμένα:
Yπό μερικό έλεγχο εξακολουθεί να βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το Σάββατο 19/8/2017 και ώρα 12:30 στην περιοχή Μπλεμενιάνοι Κυπαρισσίας, είναι περιμετρικά οριοθετημένη χωρίς ενεργό μέτωπο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα και πέντε άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης αυτής της πυρκαγιάς καθώς και άλλων διενεργούν ανακριτικοί υπάλληλοι της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, των Διοικήσεων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και Κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνει έκκληση στους συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, όσοι από τους συμπολίτες μας βρίσκονται πλησίον των πυρκαγιών παρακαλούνται να απομακρύνονται έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια και για να μην παρεμποδίζουν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επίσης να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών.

Τέλος, υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι σε περίπτωση πυρκαγιάς: Ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία καλώντας «199».

41 ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΕΝΑ 24ΩΡΟ

Από τις 06:00 το πρωί χθες έως τις 06:00 σήμερα εκδηλώθηκαν 41 αγροτοδασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Και σήμερα εξακολουθεί να υπάρχει υψηλός δείκτης επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για το νομό Μεσσηνίας(O μοναδικός σε υψηλό κίνδυνο από την Πελοπόννησο) και τα νησιά Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθος, Λέσβος, Χίος, Ικαρία, Σάμος.

Έρευνα απο κλιμάκιο Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για τη φωτιά στους Μπλεμενιάνους
To Top