ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βασιλίτσι: Και 4η πυρκαγιά τα ξημερώματα στην ίδια περιοχή!

Ακόμα δεν σβήστηκαν τα τρία μέτωπα που ξέσπασαν χθες στις 4.30 τα ξημερώματα στο Βασιλίτσι και σήμερα πάλι(!)τα ξημερώματα ξέσπασε και τέταρτη εστία φωτιάς στη διασταύρωση για Χρυσοκελλαριά, μόλις 500 μέτρα απο τις προηγούμενες εστίες.

Τα τρία μέτωπα πυρκαγιάς της Κυριακής στο Βασιλίτσι κατασβέστηκαν χθες, ωστόσο στο σημείο βρίσκονταν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον κίνδυνο τυχόν αναζωπύρωσης, οπότε όταν αντιλήφθηκαν και την 4η εστία φωτιάς αμέσως παρενέβησαν και μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να την σβήσουν και να μην εξαπλωθεί.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία εξετάζεται το ενδεχόμενο του εμπρησμού, αφού όλα τα στοιχεία που έχουν οι Αρχές, και η ώρα εκδήλωσης των πυρκαγιών αυτών σε πολύ κοντινή απόσταση μεταξύ τους ενισχύουν την περίπτωση του δόλου και συνηγορούν στο ότι τις έβαλε ανθρώπινο χέρι.
Πραγματικά το θράσος ορισμένων και η εγκληματική τους δράση δεν έχει όρια αφού πάνω στις στάχτες και τα αποκαϊδια των χθεσινών πυρκαγιών κάποιοι επιμένουν και συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο σε μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και μεγάλης επισκεψιμότητας.

Είναι φανερό ότι 4 εστίες φωτιάς μέσα σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου, που εκδηλώνονται μέσα σε διάστημα λίγων ωρών, δοκιμάζουν τόσο τις αντοχές των πυροσβεστικών δυνάμεων που βρίσκονται εκεί δύο 24ωρα ασταμάτητα και δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, όσο και των κατοίκων της περιοχής που βλέπουν την κατάφυτη περιοχή τους να καταστρέφεται, αλλά και να τίθεται σε διαρκή κίνδυνο η ζωή και η περιουσία τους.

Βασιλίτσι: Και 4η πυρκαγιά τα ξημερώματα στην ίδια περιοχή!
To Top