ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται ξανά βροχές και καταιγίδες Δευτέρα και Τρίτη στην Καλαμάτα

Μετά την ανάπαυλα το Σαββατοκύριακο, που θύμιζε καλοκαίρι, έρχεται νέα μεταβολή του καιρού από αύριο Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, με βροχές  και καταιγίδες και στη Μεσσηνία. Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού εξέδωσε ήδη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία-Αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

Τι αναφέρει η Υπηρεσία Μeteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών:

Νέα μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου με βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα που σταδιακά θα επηρεάσουν σχεδόν το σύνολο της χώρας και θα συνεχιστούν τουλάχιστον έως τις βραδινές ώρες της Τρίτης 8 Οκτωβρίου.

Οι βροχοπτώσεις κατά τόπους (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) θα είναι έντονες, ενώ σε αρκετές περιοχές της Δυτικής, της Ανατολικής και της Νότιας Ελλάδας θα έχουν σχετικά μεγάλη διάρκεια. Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Στο χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζονται τα εκτιμώμενα συνολικά ύψη βροχής το διήμερο Δευτέρα – Τρίτη, και επισημαίνονται οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο.

Τη Δευτέρα βροχές θα εκδηλώνονται αρχικά στο Ιόνιο, στα ανατολικά ηπειρωτικά στις Κυκλάδες και κατά τόπους στη Μακεδονία. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Δυτική Ελλάδα, στα ηπειρωτικά από τη Θεσσαλία και νοτιότερα και στο Αιγαίο από τις Σποράδες και νοτιότερα, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί.

Στο Βόρειο Αιγαίο θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Ανατολικοί έως νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 6-7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Την Τρίτη οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν με εξαίρεση τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου γρήγορα θα σταματήσουν. Σταδιακά, βελτίωση του καιρού αναμένεται στη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα, ενώ μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι εντάσεων 6-7 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια 8 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο, ενώ ανατολικοί άνεμοι εντάσεων έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Οι διακυμάνσεις της θερμοκρασίας την εβδομάδα που μας έρχεται- Χωρίς κάποια ιδιαίτερη μεταβολή για την Καλαμάτα, με τη μέγιστη να φτάνει στους 22  βαθμούς Κελσίου τη Δευτέρα, σταδιακά όμως ανεβαίνει και πάλι, με τη μέγιστη θερμοκρασία να φτάνει ακόμα και τους 29 βαθμούς Κελσίου την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου

Τις περισσότερες ημέρες καταγράφονται πολύ ασθενείς άνεμοι,της τάξεως των 2 μποφόρ, με εξαίρεση και πάλι τη Δευτέρα όπου αναμένονται λόγω της κακοκαιρίας άνεμοι έως 4 μποφόρ στην Καλαμάτα

Με πληροφορίες από meteo.gr

 

Έρχονται ξανά βροχές και καταιγίδες Δευτέρα και Τρίτη στην Καλαμάτα
To Top