ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχονται οι κρεμαστοί κήποι της…Καλαμάτας με 35.000 ευρώ

Στην προμήθεια αστικού εξοπλισμού προτίθεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Γιάννη Μπάκα που έρχεται την Τετάρτη προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή.

Ο Δήμος θα προχωρήσει σε συνοπτικό διαγωνισμό με κριτήριο την πιο συμφέρουσα οικονομικά προσφορά για την προμήθεια 60 κρεμαστών γλαστρών βάρους 30 κιλών έκαστη, που θα προσδεθούν σε στύλους, 2 ανθοστηλών- γίγας από γαλβανισμένο ατσάλι, ύψους 1,85 μ. με 8 επίπεδα φύτευσης και 1 ανθοστήλης- γίγας, ύψους 2,25 μέτρων με 10 επίπεδα φύτευσης, και 4 χυτοσίδηρες στρογγυλές ζαρντινιέρες.

Τα παραπάνω θα τοποθετηθούν στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, στην Αριστομένους, στο Μέγαρο Χορού και σε διάφορα σημεία της πόλης( τα οποία δεν αναφέρονται στην εισήγηση). Το κόστος φτάνει στα 35.451 ευρώ και θα βαρύνει τον Δήμο Καλαμάτας.

Σημεία από την μελέτη και τις τεχνικές προδιαγραφές:

"ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ" ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΣ ΚΗΠΟΥΣ"

Σύμφωνα με την εισήγηση θα ομορφύνουν και θα εμπλουτίσουν  τα σημεία της πόλης, στα οποία θα τοποθετηθούν. Και αυτό είναι σίγουρο, ωστόσο, το κόστος για τους δημότες είναι ιδιαίτερα υψηλό, ειδικά όταν ενδεχομένως θα μπορούσε να ενισχυθεί το πράσινο με φύτευση δέντρων και φυτών, απλώς, χωρίς ανθοστήλες-extra large και κρεμαστές γλάστρες που εκτοξεύουν το κόστος, ιδιαίτερα μάλιστα όταν λείπουν από την πόλη άλλα είδη αστικού εξοπλισμού, όπως παγκάκια, βρύσες και μικροί κάδοι απορριμάτων ή κάποια άλλα χρήζουν αντικατάστασης. Oι εποχές είναι δύσκολες και τα χρήματα των δημοτών επιβάλλεται να ξοδεύονται με φειδώ, σε έργα που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της καθημερινότητας των δημοτών, και όχι σε εφετζίδικους καλλωπισμούς άνευ ουσίας.

Μαίρη Περδικέα

 

Έρχονται οι κρεμαστοί κήποι της…Καλαμάτας με 35.000 ευρώ
To Top