ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΗ: Ταλαιπωρία και ουρές στον ήλιο

ΔΕΗ: ΔΕΝ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, ΜΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ

Ταλαιπωρία κι εκνευρισμός επικράτησε κατά το άνοιγμα του καταστήματος της ΔΕΗ στην οδό Αρτέμιδος στην Καλαμάτα από νωρίς το πρωί, όπου ήδη είχαν συγκεντρωθεί αρκετοί καταναλωτές, από τα ξημερώματα, και η ουρά τους έφτανε μέχρι την διάβαση του δρόμου.

Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα όταν βγήκε ο ήλιος και ανέβηκε η θερμοκρασία, με αποτέλεσμα ο κόσμος να στέκεται και όρθιος και μέσα στην ζέστη. Η ΔΕΗ από την πλευρά της κατάργησε την πόρτα ασφαλείας που εισέρχεται 1-2 πελάτες μέσα κι άνοιξε την διπλανή πόρτα και υπήρχε άτομο που ρύθμιζε την είσοδο. Όμως τα ταμεία που λειτουργούσαν ήταν μόνο δυο – ένα για μετρητά κι ένα για πιστωτικές κάρτες και στις ώρες αιχμής η αναμονή ξεπερνούσε τα 30-35 λεπτά. Σχετικά με τα μέτρα προστασίας, η συντριπτική πλειοψηφία φορούσε μάσκα αλλά λόγου του περιορισμένου χώρου παρατηρήθηκε συνωστισμός.
Πάντως αρκετοί καταναλωτές θα μπορούσαν να αποφύγουν την ταλαιπωρία αν επέλεγαν τον ηλεκτρονικό τρόπο πληρωμής των λογαριασμών. Στο site της ΔΕΗ υπάρχει εφαρμογή πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας, χωρίς χρέωση, ενώ όλες οι τράπεζες διαθέτουν internet banking με μικρή χρέωση 0,50 ανά λογαριασμό.

Σε όλη την χώρα δημιουργήθηκε συνωστισμός
Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας των υποκαταστημάτων της ΔΕΗ, κι έτσι οι πολίτες σπεύδουν να κλείσουν τις εκκρεμότητές τους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο σημείο βρίσκονταν εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι οποίοι επιχειρούσαν να εξυπηρετήσουν όσους καταναλωτές δεν χρειαζόταν να είναι εκεί, κρατώντας τα στοιχεία τους προκειμένου να επικοινωνήσουν μαζί τους αργότερα για να αποφορτιστεί η κατάσταση.
Είχαμε προειδοποιήσει πως τα καταστήματα θα ανοίξουν μόνο για συγκεκριμένες εργασίες αλλά δυστυχώς ο κόσμος συνέρρευσε και για άλλες, δήλωσε η διευθύντρια επικοινωνίας της Επιχείρησης Σοφία Δήμτσα.

Το ταμείο θα πρέπει να προτιμηθεί μόνο για όσους πληρώνουν με μετρητά, δεν υπάρχει λόγος κανείς να φοβάται πως για λίγες μέρες καθυστέρηση θα έχει πρόβλημα στην ηλεκτροδότησή του.

Για να φτάσει να κοπεί μία σύνδεση, το ιστορικό του πελάτη μελετάται, δεν υπάρχει περίπτωση να κοπεί για έναν λογαριασμό. Θα πρέπει να υπάρχει ιστορικό πολλών λογαριασμών που δεν έχουν πληρωθεί. Το ρεύμα κόβεται στους κακοπληρωτές, τόνισε η κα Δήμτσα.

«Δεν υπάρχει πλέον εργασία που δεν εκτελείται από απόσταση ακριβώς για να μειώσουμε την ταλαιπωρία όσων έρχονται στο κατάστημα. Δίνεται μία μάχη σήμερα με όλους τους υπαλλήλους στις επάλξεις».

Θα δούμε τι θα γίνει όλη την ημέρα και θα αποφασίσουμε, τόνισε όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο παράτασης στο ωράριο λειτουργίας του καταστήματος, απευθύνοντας την παράκληση ο κόσμος να μην συνωστιστεί αυτές τις μέρες, να μείνει σπίτι του να προστατεύσει την υγεία του και όλες οι υποθέσεις θα λυθούν.

To Top