ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη ιδιωτών προς τους Δήμους

Απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη οι επιχειρήσεις όσο διαρκεί η καραντίνα

Ρύθμιση για όσους χρωστούν στους Δήμους φέρνει, εντός των επόμενων ημερών, ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Προετοιμάζουμε ρύθμιση για όσους χρωστούν στους Δήμους, για 120 δόσεις, προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, διότι επακόλουθο της κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού είναι και η άσχημη οικονομική κατάσταση στα ελληνικά νοικοκυριά και στις οικογένειες, τις οποίες πρέπει να στηρίξουμε και να διευκολύνουμε και εμείς στους Δήμους με όλες μας τις δυνάμεις», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος κατά τη διάρκεια διαδικτυακής, διάσκεψης των ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Αναφερόμενος στις δυσμενείς συνθήκες που βιώνει η χώρα, εξαιτίας του κορωνοϊού, κάλεσε τα στελέχη της Αυτοδιοίκησης να φροντίσουν, ώστε να μην υπάρχει ο παραμικρός εφησυχασμός απέναντι σε αυτόν τον αόρατο και ταυτόχρονα πολύ επικίνδυνο εχθρό.

Όπως είπε ο υπουργός: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι, ότι ο κίνδυνος είναι τεράστιος. Βρίσκεται παντού. Το Σύστημα Υγείας της χώρας, αυτή τη στιγμή, δοκιμάζεται. Η απόσταση ανάμεσα στο “δεν έχουμε εδώ κορωνοϊό”, σε οποιοδήποτε Δήμο και στο ότι “έχουμε μεγάλο πρόβλημα”, μπορεί να είναι πέντε ημέρες και να τρέχουμε και να μην φτάνουμε. Πρώτη προτεραιότητα αυτής της περιόδου είναι η αντιμετώπιση του εχθρού που λέγεται κορωνοϊός. Οφείλουμε πρώτη προτεραιότητα να είναι η ανθρώπινη ζωή….”

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών απαλλάσσονται επαγγελματίες και επιχειρήσεις από τα δημοτικά τέλη, για όσο διάστημα κρατήσει η καραντίνα και ότι οι Δήμοι λαμβάνουν έκτακτη επιχορήγηση, ύψους 50 εκατ. ευρώ, για να καλύψουν την απώλεια εσόδων από τα δημοτικά τέλη που δεν θα καταβληθούν.

Ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε, επίσης, πως αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε εξέλιξη η δημόσια διαβούλευση για τις αλλαγές στο ν.4412, επί του οποίου η Αυτοδιοίκηση θα κάνει τις δικές της παρεμβάσεις, προκειμένου να υπάρξουν οι αναγκαίες αλλαγές στο νόμο, στην κατεύθυνση τόσο της διαφάνειας όσο και της ταχύτερης υλοποίησης των έργων.

Σε ό,τι αφορά στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης ο κ. Θεοδωρικάκος είπε πως υπάρχει στενή συνεργασία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ. «Τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθούν ορισμένες λεπτομέρειες, που θα συμβάλλουν στην πιο αποτελεσματική λειτουργία του Προγράμματος. Είναι η πρώτη φορά που η Αυτοδιοίκηση μετέχει, πλήρως, σε όλη αυτήν τη διαδικασία» τόνισε.

Έρχεται ρύθμιση 120 δόσεων για χρέη ιδιωτών προς τους Δήμους
To Top