Το δικό μου Σχολείο

Άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου εξετάζει η κυβέρνηση-Έρχεται και παράταση του lockdown

Φέρεται να υπάρχει πρόβλεψη για χιλιάδες καθημερινά rapid test

Η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις 7 Δεκεμβρίου σε όλη τη χώρα. Προϋπόθεση είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό να μην επιδεινωθεί.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA η κυβέρνηση επεξεργάζεται το σενάριο να ανοίξει τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια σε 14 ημέρες από σήμερα.

Όπως ανέφερε το κανάλι στο κυβερνητικό επιτελείο υποστηρίζουν ότι το ιικό φορτίο στα σχολεία δεν είναι υψηλό. Παράλληλα, φέρεται να υπάρχει πρόβλεψη για χιλιάδες rapid test καθημερινά, ώστε να αποτυπώνεται το ύψος του ιικού φορτίου.

Το άνοιγμα των σχολείων αναμένεται να το ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με διάγγελμά του, πιθανώς την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια του οποίου θα ανακοινώσει επίσης και την παράταση του lockdown κατά μια ή και δύο εβδομάδες.

Οι εκτιμήσεις λοιμωξιολόγων

Απαισιόδοξη για το άνοιγμα των σχολείων τις επόμενες εβδομάδες εμφανίστηκε και η παιδίατρος λοιμωξιολόγος, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αθανασία Λουρίδα.

Σύμφωνα με την ίδια αν συνεχίσουν τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα τα σχολεία δεν θα ανοίξουν παρόλο που τα παιδιά δεν μεταδίδουν την νόσο ούτε την περνάνε τόσο σοβαρά. Η μετακίνηση, ωστόσο, των ενηλίκων για να μεταφέρουν τα παιδιά στο σχολείο βοηθάει στην εξάπλωση του ιού στην κοινότητα.

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι καλά τα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Λουρίδα τονίζοντας ότι τις τελικές αποφάσεις τις παίρνει η πολιτική ηγεσία.

Τα σχολεία πιθανότητα θα είναι από τα πρώτα που θα ανοίξουν είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Επανέλαβε ότι στις σχολικές μονάδες δεν υπήρξε υπερμετάδοση στα σχολεία, τονίζοντας ότι με τα τεστ που θα γίνουν θέλουμε να εξετάσουμε το επιδημιολογικό φορτίο.

πηγή:newsbeast.gr/ iPaidia.gr

Άνοιγμα των σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου εξετάζει η κυβέρνηση-Έρχεται και παράταση του lockdown
To Top