Επί Σκηνής

Έρχεται το 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας «σΤης Ελιάς το Δάκρυ»

Το 4ο Φεστιβάλ Αφήγησης Παραμυθιού Καλαμάτας «σΤης Ελιάς το Δάκρυ» έρχεται από τις 3 έως τις 5 Φεβρουαρίου 2023 στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Πρόκειται για μια διοργάνωση της Κ.Ε. Φάρις του Δήμου Καλαμάτας και του Δημοτικού Ωδείου της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 19:00, στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί, ανοιχτή παρουσίαση του Φεστιβάλ, με ελεύθερη είσοδο, σε ένα ταξίδι μνήμης με αφηγηματικές στιγμές προηγούμενων Φεστιβάλ.

STIS ELIAS TO DAKRY POSTER Medium

Την Παρασκευή 03 Φεβρουαρίου και ώρα 21:00, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, το Φεστιβάλ ξεκινά  με μια αφήγηση για ενήλικο κοινό και εφήβους από 11 χρονών και πάνω με τίτλο “Κι αν έχει η αγάπη βάσανα, έχει και νοστιμάδα”. Με την Νάγια Οικονομοπούλου και την μουσική συντροφιά της Μαρίας Γεωργοπούλου. Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Το Σάββατο 04 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 το πρωί, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, η συγγραφέας και ερευνήτρια του λαϊκού παραμυθιού, Εμμανουέλα Κατρινάκη, θα παραδώσει μια διάλεξη με τίτλο “…και δρόμο παίρνει δρόμο αφήνει…”. Μια εξερεύνηση στον κόσμο των λαϊκών παραμυθιών που αφορά όλους όσοι ενδιαφέρονται για τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Λόγω περιορισμένων θέσεων παρακαλώ επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 6985898280 για να κρατήσετε θέση! Είσοδος ελεύθερη.

Στη συνέχεια, το απόγευμα και ώρα 18:00, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, οπλιστείτε με θάρρος. “Μια δράκα δράκοι” θα ξεπηδήσουν από τις ιστορίες που θα μοιραστούν μαζί μας η Νάγια Οικονομοπούλου και η Μαρία Γεωργοπούλου. Προσοχή μεγάλη γιατί η αφήγηση αφορά μόνο ατρόμητους μεγάλους και παιδιά από 6 χρονών και πάνω. Γενική είσοδος 3 ευρώ.

Ενώ, την ίδια μέρα, το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, στις 21:00, πάλι στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, τρεις πολυταξιδεμένες “Παραμυθοκόρες”. Η Βασιλεία Βαξεβάνη, η Αντωνία Βέλλιου και η Ιφιγένεια Κακριδώνη θα μοιραστούν μαζί μας μια ιστορία έρωτα, απώλειας και αγάπης κεντημένη από τρεις φωνές και στολισμένη με παραδοσιακά τραγούδια. Μια ιστορία κατάλληλη για ενήλικες αλλά και έφηβους από 15 χρονών και πάνω! Γενική είσοδος 5 ευρώ.

Τέλος, την Κυριακή 05 Φεβρουαρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στο Studio του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, οι “Παραμυθοκόρες” θα “κλείσουν” το φεστιβάλ με μια μεγάλη περιπέτεια! Μια ιστορία κατάλληλη μόνο για τολμηρούς μεγάλους και μικρούς από 4 χρονών και πάνω! Γενική είσοδος 3 ευρώ.

STIS ELIAS TO DAKRY PROGRAMMA FACEBOOK

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Από την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ εκφράζονται ευχαριστίες στην Μαρία Παναγιωτοπούλου που με τις λαϊκές της δημιουργίες αγκαλιάζει την φωλιά των παραμυθιών και συντροφεύει τους παραμυθάδες και τις ιστορίες τους. Επίσης στους χορηγούς: Το Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης και έκφρασης παιδιών “Παράθυρο στον Ήλιο”. Το Κέντρο εκπαίδευσης “Brainobrain” Καλαμάτας. Τον Χώρο δημιουργίας και έκφρασης “Φτου και Βγαίνω” και τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά.

To Top