ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε επόμενο σχέδιο νόμου θα γίνει δεκτή η τροπολογία για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ ΜΙΛΤΟΣ ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΗΣ

Τροπολογία Μίλτου Χρυσομάλλη για την αντιμετώπιση του προβλήματος λειτουργίας του νοσοκομείου Κυπαρισσίας
Με άμεσο και ουσιαστικό τρόπο προχώρησε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης στην αντιμετώπιση του κρίσιμου προβλήματος λειτουργίας της χειρουργικής και νεφρολογικής κλινικής του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, καταθέτοντας σχετική τροπολογία στο πλαίσιο της συζήτησης, σήμερα Τρίτη, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας στην Ολομέλεια.
Η τροπολογία του Μίλτου Χρυσομάλλη, την οποία συνυπέγραψαν ακόμα 8 βουλευτές της ΝΔ, πρότεινε την κατάργηση του περιβόητου και φωτογραφικού άρθρου 129 του ν. 4600/2019, το οποίο ευθύνεται για την μετακίνηση ιατρών από την Κυπαρισσία στη Καλαμάτα και την άμεση επιστροφή όσων ιατρών μετακινήθηκαν κάνοντας χρήση της εν λόγω διάταξης, στις οργανικές τους θέσεις.
Με την τροπολογία αυτή λύνεται ο γόρδιος δεσμός της λειτουργίας του νοσοκομείου της Κυπαρισσίας, επανέρχονται άμεσα στις θέσεις τους όσοι γιατροί μετακινήθηκαν και αποκαθίσταται το επίπεδο το παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Κυπαρισσίας.
Από την πλευρά του, ο αρμόδιος υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας αναγνώρισε τη σημασία αλλά και την ανάγκη της συγκεκριμένης τροπολογίας, την οποία για λόγους πρακτικούς δεν έκανε αποδεκτή στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, δεσμεύτηκε όμως ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής να την ενσωματώσει άμεσα στο επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

«Εισακούοντας τις εκκλήσεις του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, των φορέων και των κατοίκων της Κυπαρισσίας, κατέθεσα μαζί με ακόμα 8 συναδέλφους βουλευτές τη συγκεκριμένη τροπολογία, για να αρθεί επιτέλους η υποβάθμιση που ετσιθελικά επέβαλλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας των κατοίκων της Κυπαρισσίας, αγνοώντας επιδεικτικά το συνταγματικό δικαίωμα όλων των πολιτών της χώρας μας στην προστασία της υγείας. Ευχαριστώ τον υπουργό Υγείας για την ανταπόκρισή του και αναμένουμε το επόμενο σχέδιο νόμου του υπουργείου του στο αμέσως επόμενο διάστημα, στο οποίο θα ενσωματωθεί η συγκεκριμένη τροπολογία», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 2019.10.14 (46-4) ΥΠ. ΥΓΕΙΑΣ

To Top