Αθλητισμός

Με επιτυχία ολοκληρώνονται τα 16α Δημάκεια

To σημερινό πρόγραμμα και το αυριανό που ολοκληρώνονται τα Δημάκεια

Τα “Δημάκεια” είναι ποικίλοι αθλητικοί αγώνες και άρχισαν να γίνονται το 2001 εις μνήμην του σπουδαίου Αλαγόνιου δωρητή Πέτρου Δημάκη. Εμπνευστής τους υπήρξε ο σπουδαίος άνθρωπος και αθλητικός παράγοντας Παναγιώτης (Τάκης) Αλάμαρας από το χωριό Πηγές Αλαγονίας. Χάρη στις προσπάθειές του πραγματοποιήθηκε η κατασκευή του Αθλητικού Κέντρου Πηγών στην θέση Κερασούλια.

Σαν να ήταν συνεννοημένα όλα τα παιδιά και βρέθηκαν ξαφνικά -ενώ τις προηγούμενες μέρες ελάχιστα υπήρχαν στα χωριά και στο γήπεδο – μαζικά στα Κερασούλια Πηγών, στο Κέντρο Αθλητικών και Πολιτιστικών εκδηλώσεων “Παναγιώτης Αλάμαρας“, και γέμισε χαρούμενες φωνές ο χώρος. Δεκάδες παιδιά κάθε ηλικίας και ενήλικες συνοδοί.
Χαρές μεγάλες οι παππούδες και οι γιαγιάδες να βλέπουν τα βλαστάρια να επιλέγουν τα έρημα χωριά τους για τις διακοπές τους.
Αφορμή οι αγώνες που οραματίστηκε ο σπουδαίος άνθρωπος, ο αείμνηστος Παναγιώτης (Τάκης) Αλάμαρας.
“Ος τα πάντα εν γηπέδω εποίησε και τα πανθ’ ορά”.
Με τα προκριματικά και ημιτελικά στο Σκάκι και στο Πιγκ πογκ ακολουθησαν οι αγωνες του Βόλεϊ. Ο αεικίνητος πρόεδρος του Συλλόγου Απόστολος Μαρκόπουλος έχει φροντίσει για όλα.
Μέχρι και καινούργιο φιλέ βόλεϊ έφερε που εγκαινιαστηκε στους αγωνες.
Αρκετά δώρα, που θα κληρωθούν αυριο Σάββατο στις απονομές, έχουν φροντίσει να υπάρχουν και από σήμερα θα διαθέτονται οι λαχνοί τους. Δώρα και μετάλλια έφερε από την Αθήνα ο γιος του ευεργέτη, κ. Πέτρος Αλάμαρας και φιλότιμοι φίλοι πάρα πολλοί και όλοι με τον καλό λόγο στα χείλη, όπως περιγράφει ο Χρήστος Ζερίτης, και κυρίως φως από τους προβολείς αφού από πέρυσι ο Δήμος Καλαμάτας τακτοποίησε τις εκκρεμότητες που χρόνια υπήρχαν και η ΔΕΗ ρευματοδότησε τον χώρο.

ΔΗΜΑΚΕΙΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΓΙΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ

Σπουδαίοι αγώνες και χθες 3/8/2017 στα 16α Δημάκεια. Πάνω από 100 άτομα προσήλθαν για να αγωνιστούν, να ενισχύσουν, να συνοδεύσουν και να παρακολουθήσουν. Οι αγώνες των παιδιών του Δημοτικού διεξήχθησαν σε υψηλό ανταγωνιστικό επίπεδο και ολοκληρώθηκαν. Ακολούθησαν οι αγώνες μεικτών ομάδων και ολοκληρώθηκαν τα προκριματικά.
Σήμερα καλούνται όσοι θα πάρουν μέρος στα άλματα να βρεθούν στις 6μμ στο αθλητικό χώρο, διότι στις 6.30μμ θα ξεκινήσουν οι αγώνες με ΑΛΜΑ ΕΙΣ ΥΨΟΣ ΑΝΕΥ ΦΟΡΑΣ.
Ο Κωστής Τσικλητήρας την 1 Απριλίου του 1912 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις μήκος άνευ φοράς με 3,47 που κατείχε ο Αμερικανός Ρέι Γιούρι από το 1904.
Στις 21 Απριλίου του 1912 κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ στο άλμα εις ύψος με επίδοση 1,72.
Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1912 στη Στοκχόλμη, κατά τους οποίους ήταν ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, κατέκτησε στις 8 Ιουλίου το χρυσό μετάλλιο στο μήκος άνευ φοράς με άλμα 3,37 και το χάλκινο στο ύψος άνευ φοράς με άλμα 1,55.
Θα ακολουθήσουν οι ημιτελικοί, ο μικρός και ο μεγάλος τελικός στο Ποδόσφαιρο.
Αυριο ολοκληρωνονται οι 16οι αγωνες που ζωντανεψαν τον πανεμορφο Ταυγετο και ψυχαγωγησαν εκατονταδες παιδια

Με επιτυχία ολοκληρώνονται τα 16α Δημάκεια
To Top