ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Να φύγουν τα κατασχεμένα πλοία από το λιμάνι ζητά ο Λιμενάρχης Καλαμάτας

Επίσπευση της εκποίησης κατασχεθέντων πλοίων ζητεί ο Λιμενάρχης

Την επίσπευση των διαδικασιών εκποίησης σκαφών που έχουν κατασχεθεί και βρίσκονται στο Λιμάνι της Καλαμάτας ζητεί από το Τελωνείο Πατρών ο Κεντρικός Λιμενάρχης Καλαμάτας, αντιπλοίαρχος ΛΣ Αντώνης Δουμάνης.

Ο λιμενάρχης αναφέρει στο έγγραφό του προς το Τελωνείο πως από την παραμονή των συγκεκριμένων σκαφών στο Λιμάνι της Καλαμάτας καταλαμβάνουν χώρο και εμποδίζουν τη χρήση του, είναι εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να φθείρονται, υπάρχει κίνδυνος για θαλάσσια ρύπανση από ενδεχόμενη βύθισή τους.
Τα συγκεκριμένα 4 σκάφη έχουν κατασχεθεί εδώ και καιρό για παράνομη διακίνηση παράτυπων μεταναστών.
Συγκεκριμένα πρόκειται για τα σκάφη:

1. “Alamir Mustafa”, το οποίο έχει κατασχεθεί από τις 15 Οκτωβρίου 2013,
2. Ανώνυμο σκάφος τύπου πασάρα, ξύλινης κατασκευής, που έχει κατασχεθεί από τις 9 Μαΐου 2015. Το σκάφος αυτό, λόγω της ανεξέλεγκτης εισροής υδάτων, ανελκύστηκε με μέριμνα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και τοποθετήθηκε επί της προβλήτας 1 του λιμανιού, προκειμένου να μη βυθιστεί.
3. ιστιοφόρο που φέρει το όνομα “MR MUSTI”, ξύλινης κατασκευής, που έχει κατασχεθεί από τις 16 Ιουλίου 2017
4. ιστιοφόρο με το όνομα “GERTIE”, ξύλινης κατασκευής, με μία βοηθητική φουσκωτή λέμβο και μία εξωλέμβια μηχανή, για τα οποία έχουν συνταχθεί δύο εκθέσεις κατάσχεσης (3/8/2016 και 4/8/2017).

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης στο έγγραφό του επισημαίνειαναλυτικά ότι «η κατάσταση όλων των ανωτέρω κατασχεθέντων σκαφών επιβαρύνεται καθημερινώς, διότι βρίσκονται εκτεθειμένα στα καιρικά φαινόμενα», ενώ λόγω της κατάσχεσης δεν είναι δυνατόν να διενεργηθούν οι απαιτούμενες εργασίες συντήρησης, με κίνδυνο την πρόκληση ρύπανσης του θαλασσίου περιβάλλοντος από τυχόν βύθισή τους. Επίσης, καταλαμβάνουν χώρο στο λιμάνι, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η χρήση των εγκαταστάσεών του.

Να φύγουν τα κατασχεμένα πλοία από το λιμάνι ζητά ο Λιμενάρχης Καλαμάτας
To Top