ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις αποθήκες στο Λιμάνι οι 109 αλλοδαποί – Συνελήφθησαν 2 Αζέροι για την διακίνησή τους

Mε το κρουαζιερόπλοιο που τους βρήκε μεσοπέλαγα μεταφέρθηκαν λίγο μετά τις 20:00 χτες βράδυ στο Λιμάνι της Καλαμάτας 111 αλλοδαποί που ταξίδευαν “χωρίς πυξίδα” με άγνωστο προορισμό από την Τουρκία.

Μόλις έφτασαν κατά ομάδες με λάντζες διαπιστώθηκε ότι οι 111 παράτυποι μετανάστες προέρχονται από το Ιράκ, Ιράν, Αφγανιστάν, Σρι Λάνκα και Αζερμπαϊτζάν, οι περισσότεροι ήταν ενήλικες αλλά και έφηβοι και κάποια γυναικόπαιδα.
Κατά δήλωσή τους ήθελαν να ταξιδέψουν στην Ιταλία, αλλά λόγω βλάβης τηλεφώνησαν στο 112 κι άρχισε η διαδικασία περισυλλογής τους από τις Αρχές.
Μεταξύ τους ήταν και δυο Αζέροι που φέρονται να είναι οι διακινητές οι οποίοι και συνελήφθησαν από το Λιμενικό.
Προσωρινά θα φιλοξενηθούν στις αποθήκες του Λιμανιού μέχρι να γίνουν οι προανακρίσεις και οι διαδικασίες για να αποχωρήσουν. Οι Αζέροι σήμερα το μεσημέρι θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Καλαμάτας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Έρευνες και εντοπισμός αλλοδαπών στη θαλάσσια περιοχή
νοτιοδυτικά της Πύλου και σύλληψη των δύο αλλοδαπών διακινητών τους

Ενημερώθηκαν πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Καλαμάτας, Πύλου, Κατακόλου και Ζακύνθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την ύπαρξη σκάφους με ικανό αριθμό αλλοδαπών σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πύλου.
Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.ΕΔ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. απέπλευσαν για την περιοχή δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα (01) πλωτό σκάφος της δύναμης FRONTEX, τέσσερα (04) παραπλέοντα πλοία, καθώς και δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, ενώ απογειώθηκε ένα (01) ελικόπτερο της δύναμης FRONTEX.

Το σκάφος εντοπίστηκε από το κρουαζιερόπλοιο ”MARELLA DISCOVERY” σημαίας Μάλτας, στη θαλάσσια περιοχή 40 ν.μ. νοτιοδυτικά της Πύλου, όπου όλοι οι επιβαίνοντές του μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια σε αυτό.

Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμένα Καλαμάτας και πρόκειται συνολικά για εκατόν έντεκα άτομα (68 άνδρες, 10 γυναίκες, 29 ανήλικα αγόρια και 4 ανήλικα κορίτσια), εκ των οποίων δυο (02) αλλοδαποί χειριστές του σκάφους, ηλικίας 41 και 28 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας.

Στις αποθήκες στο Λιμάνι οι 109 αλλοδαποί – Συνελήφθησαν 2 Αζέροι για την διακίνησή τους
To Top