ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επισκευές στα βαγόνια του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων

Έχουν ήδη ξεκινήσει εκτεταμένες εργασίες στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν μέχρι την έναρξη της Ανθοκομικής Έκθεσης (18 Μαΐου 2018), για τη βαριά συντήρηση βαγονιών και ατμομηχανών,επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με αυτή, η συντήρηση των βαγονιών περιλαμβάνει την αντικατάσταση ελασμάτων, ξύλινων και μεταλλικών δαπέδων, σκαλοπατιών, αποκατάσταση θυρών και παραθύρων, ελαιοχρωματισμούς κ.λπ.

Παράλληλα, θα γίνουν εργασίες ολοκλήρωσης της περίφραξης, με τοποθέτηση θυρών σε συγκεκριμένα σημεία. Με το πέρας των εργασιών, θα δοθεί δυνατότητα ελέγχου του Πάρκου και, προφανώς, θα επέλθει βελτίωση της λειτουργικότητας και της αισθητικής του. Επίσης, θα φυτευθούν αρκετά δένδρα άμεσα,
καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου.

Να σημειώσουμε ότι πέρα από τη φυσική φθορά των βαγονιών κατά καιρούς τα συγκεκριμένα βαγόνια των τρένων- του μεγαλύτερου υπαίθριου Μουσείου Τρένων στην Ελλάδα- έχουν υποστεί βανδαλισμούς και φθορές, που σε κάποιες περιπτώσεις έφτασαν μέχρι και την ολοσχερή καταστροφή κάποιων εξ αυτών, μετά από πρόκληση πυρκαγιάς, με τον Δήμο Καλαμάτας κατ’ επανάληψη να τα επισκευάζει και να τα συντηρεί.
Προφανώς κάποιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι τα συγκεκριμένα τρένα αποτελούν ζωντανό κομμάτι της ιστορίας των σιδηροδρόμων της Ελλάδας και ξεσπούν πάνω τους την επιθετικότητά τους και τις “καλλιτεχνικές” τους ανησυχίες, με τον Δήμο κάθε φορά να επιδιορθώνει τις καταστροφές…

Μ.Π.

Επισκευές στα βαγόνια του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων
To Top