Το δικό μου Σχολείο

Επισκευές και αναβαθμίσεις στα σχολεία Καλαμάτας εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

Σε εξέλιξη βρίσκονται και θα διευρυνθούν οι εργασίες αναβάθμισης, επισκευών και συντήρησης σε σχολεία, που αποσκοπούν στην απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών κτηρίων του Δήμου Καλαμάτας κατά τη νέα χρονιά 2017 – 2018.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017, υπό την προεδρία του Δημάρχου και με τη συμμετοχή Αντιδημάρχων, Προέδρων Σχολικών Επιτροπών και υπηρεσιακών παραγόντων, διαπιστώθηκε πως κανένα σχολικό κτήριο δεν παρουσιάζει άμεσο πρόβλημα να ανοίξει και να υποδεχθεί τα παιδιά. Θα διενεργηθούν, όμως, οι αναγκαίες επισκευές και συντηρήσεις.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας, οι παρεμβάσεις αναβάθμισης, επισκευών και συντήρησης του Δήμου Καλαμάτας έχουν ως εξής:

ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΡΟΙ ΤΑΠΗΤΕΣ ΣΕ 10 ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την πραγματοποίηση του έργου με τίτλο: «Συντήρηση και εξοπλισμός αθλητικών εγκαταστάσεων», στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιείται πλαστικοποίηση με αντιολισθηρό τάπητα του αγωνιστικού χώρου 10 ανοικτών γηπέδων µπάσκετ, περιλαμβανομένης της γραμμογράφησης και βαφής.
Ο προϋπολογισμός μελέτης είναι 40.000 € µε χρηµατοδότηση 25.000 € από ∆ημοτικούς Πόρους & 15.000 € από Σ.Α.Τ.Α., ενώ η σύμβαση που υπέγραψε η ανάδοχος ΑΛΦΑΕΡΓΚΟΣΠΟΡ ΑΕ είναι ύψους 33.561,59 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες παρεμβάσεις έγιναν προ καιρού σε ορισμένα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ, δοκιμαστικά και θα συνεχισθούν, καθώς υπήρξαν επιτυχείς.

ΕΩΣ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΑΠΗΤΑΣ ΣΕ 6 ΑΚΟΜΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

Τα ανοιχτά γήπεδα µπάσκετ σχολικών μονάδων, όπου θα εγκατασταθεί μέχρι 10 Σεπτεμβρίου αντιολισθηρός τάπητας, βρίσκονται στο 6ο, 13ο και 21ο ∆ηµοτικά Σχολεία Καλαµάτας, στο 2ο-3ο Γυμνάσιο – Λύκειο Καλαµάτας (ένα γήπεδο), στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Θουρίας (δύο γήπεδα).
Ήδη έχουν εκτελεσθεί οι αναγκαίες εργασίες σε υπαίθριο γήπεδο του Δημοτικού Σταδίου, στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νέδοντα, καθώς και στα Δημοτικά Σχολεία Καλαμάτας 24ο, 7ο και 3ο.

ΥΓΡΟΜΟΝΩΣΗ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Αντικείμενο του ιδίου έργου είναι και η υγροµόνωση της πλάκας οροφής του κτηρίου αποδυτηρίων και λοιπών χρήσεων, στο Κολυµβητήριο Καλαµάτας.

ΜΕΧΡΙ 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΑΝΤΙΟΛΙΣΘΗΡΟΙ ΤΑΠΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Με νέα εργολαβία, θα εγκατασταθούν αντιολισθηροί τάπητες σε γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ και άλλων σχολείων, όπως: 2ο – 3ο Γυμνάσιο (ένα γήπεδο), 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο (ένα γήπεδο), ΕΠΑΛ Παραλίας (ένα γήπεδο), Λύκειο Παραλίας, πρώην Πολυκλαδικό (ένα γήπεδο), γήπεδο βόλεϊ στο Πάρκο, 11ο Δημοτικό Σχολείο, 1ο Λύκειο Καλαμάτας.
Η εργολαβία θα είναι ύψους 25.000 ευρώ περίπου και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι 30 Οκτωβρίου.

ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΑΥΛΙΑ

Ασφαλτοστρώθηκαν προαύλια σε: 7ο Δημοτικό Σχολείο, ΕΠΑΛ Παραλίας και 2ο – 3ο Γυμνάσιο. Θα πραγματοποιηθούν αυτοψίες για τη διενέργεια ασφαλτοστρώσεων στο Γυμνάσιο Παραλίας και στο Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ

Για τη συντήρηση καυστήρων, θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός εντός του Σεπτεμβρίου, όσον αφορά σε παρεμβάσεις προϋπολογισμού περί τις 12.000 ευρώ.
Ο Δήμος αναλαμβάνει τις παρεμβάσεις για υδραυλικά, ασανσέρ, συντήρηση πρασίνου, ηλεκτρολογικά, εργασίες ξυλουργού και σιδερά, μικροσυντηρήσεις.

Επίσης, με εργολαβία ύψους 20.000 ευρώ θα αντιμετωπισθούν οι άμεσες ανάγκες στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, ώστε αυτό να είναι λειτουργικό κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ

Σημειώνεται ότι τα φωτοβολταϊκά έχουν συνδεθεί με το ηλεκτρικό δίκτυο στο ΕΕΕΕΚ και στο Μουσικό Σχολείο, ενώ πρόκειται να συνδεθούν στο 8ο Δημοτικό Σχολείο.

ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ 2017

Στο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας βρίσκονται δύο εργολαβίες για το 2017, ως εξής:
Α) Χρωματισμοί, προϋπολογισμού 85.000 €, για την οποία έχει δοθεί έκπτωση 61%. Στο πλαίσιο αυτής θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις στο 2ο Γυμνάσιο – Λύκειο, στο Λύκειο Παραλίας, στο συγκρότημα ΕΠΑΛ, στο Γυμνάσιο – Λύκειο Θουρίας, στο Γυμνάσιο Αρφαρών, στα Δημοτικά Σχολεία Καλαμάτας 3ο, 5ο και 9ο, καθώς και σε εκείνα της Σπερχογείας, του Πλατέος και των Αρφαρών
Β) Παρεμβάσεις για υγιεινή και ασφάλεια, προϋπολογισμού 148.768 €, για την οποία έχει δοθεί έκπτωση 52%.

ΝΕΑ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΥΨΟΥΣ 120.000 €

Με το ποσόν που θα προέλθει από τις εκπτώσεις και το οποίο ανέρχεται σε 120.000 € περίπου, θα ετοιμασθεί, κατόπιν εντολής του Δημάρχου, νέα εργολαβία συντηρήσεων – αναβαθμίσεων για τα σχολεία.

Επισκευές και αναβαθμίσεις στα σχολεία Καλαμάτας εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς
To Top