ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες Αεροπόρους στην Καλαμάτα

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, στην Καλαμάτα, Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Οπλίτες της Πολεμικής Αεροπορίας, από τον Δήμο Καλαμάτας, την 120 Π.Ε.Α. και την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Μεσσηνίας.

 

Ομιλία εκφώνησε η εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συλλόγου Οικογενειών Πεσόντων Αεροπόρων Ρούλα Κατούντα, ενώ έγινε κατάθεση στεφάνων. Η εκδήλωση έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.


Το Τρισάγιο τέλεσε ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας και Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων υπέρ της Πίστεως και της Πατρίδος Αεροπόρων, κατά τους εθνικούς αγώνες.

Σημειώνεται ότι τιμές απέδωσε άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας και την εκδήλωση κάλυψε μουσικά η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
Η τελετή διοργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της μνήμης του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, προστάτη της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που τιμάται αύριο Παρασκευή 8 Νοεμβρίου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των πεσόντων, ενώ τιμές απέδωσαν Στρατιωτικό Άγημα Σμηνιτών και η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
Παρέστησαν Εκπρόσωποι τοπικών Αρχών και Φορέων καθώς και Εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες Αεροπόρους στην Καλαμάτα
To Top