ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμένει ο Μανιάτης για τη “Μεσογειακή Πόλη”

“Είμαστε εν αναμονή” δηλώνει στην κάμερα του MessiniaLIVE ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης αναφορικά με το θέμα της αξιοποίησης του κτηρίου της πρώην Σχολής Παπαφλέσσα.

“Το ότι δεν έχει προχωρήσει το θέμα και υπάρχει αυτή η καθυστέρηση εδώ και δύο χρόνια οφείλεται στον Δήμο Καλαμάτας” επανέλαβε για ακόμα μια φορά ο κ.Μανιάτης, και συμπλήρωσε πως ακόμα δεν έχει πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο για αλλαγή χρήσης του συγκεκριμένου οικοδομικού τετραγώνου.
Υπεραμύνθηκε για άλλη μια φορά του σχεδίου της Μεσογειακής πόλης, λέγοντας ότι το Επιμελητήριο έχει υπογράψει με την Περιφέρεια προγραμματική σύμβαση ύψους 7.500.000 ευρώ για το συγκεκριμένο σχέδιο.

ΓΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ-ΚΡΗΤΗ: “ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΘΕΙ ΦΕΤΟΣ ΠΛΟΙΟ”

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου μίλησε και για την απουσία πλοίου στην ακτοπλοϊκή γραμμή με Κρήτη και φάνηκε απαισιόδοξος για την εξέλιξη του θέματος μέσα στο καλοκαίρι, καθώς όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά “Δεν πρόκειται, πιστεύω, να δρομολογηθεί πλοίο φέτος με τα δεδομένα που υπάρχουν, καθώς οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες και γραφειοκρατικές”.
Ωστόσο δήλωσε ότι η συγκεκριμένη γραμμή είναι βιώσιμη και έχει προοπτικές να αναπτυχθεί.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Τέλος ερωτηθείς για τις επερχόμενες εκλογές του Επιμελητηρίου τον προσεχή Δεκέμβριο απέφυγε να τοποθετηθεί, εάν θα είναι ξανά υποψήφιος, και δήλωσε πως θα τοποθετηθεί επί του θέματος, όταν προκηρυχθούν επίσημα.

To Top