ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητήριο Αχαϊας: Παρών στις εκλογές του Δεκεμβρίου ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας

Ανακοίνωση απο την «Ανανεωτική Επιμελητηριακή Πρωτοβουλία»

Το 2012 ξεκινήσαμε μια σημαντική προσπάθεια, με την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη των Επιχειρηματιών και Επαγγελματιών της περιοχής μας, για την αναβάθμιση και ενίσχυση του Επιμελητηριακού θεσμού στην Αχαΐα. Η προσπάθεια στηρίχθηκε με την συνεργασία του συνόλου των παρατάξεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας και παρά τα εμπόδια, που κυρίως προήλθαν από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, που έπληξε ιδιαίτερα την περιοχή μας, βάλαμε ισχυρά θεμέλια για ένα Επιμελητήριο ισχυρό, παρεμβατικό, αξιόπιστο με Εθνική και Διεθνή παρουσία.

Ακολουθώντας ένα ρεαλιστικό στρατηγικό σχεδιασμό καταφέραμε σε μικρό χρονικό διάστημα να γίνουμε ισότιμοι και επίσημοι συνομιλητές σε Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς, συνεργασθήκαμε με τα παραγωγικά Υπουργεία, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τους Δήμους επιτυγχάνοντας σημαντικά οφέλη για την επιχειρηματικότητα της περιοχής μας. Με βάση δε την προεργασία που έχει γίνει αναμένουμε ακόμα περισσότερα στο άμεσο μέλλον.

Ο Πλάτων Μαρλαφέκας

Δημιουργήσαμε με πρωτοβουλίες μας αλλά και μαζί με άλλους φορείς σημαντικούς θεσμούς όπως την έκθεση καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας PATRAS IQ που ήδη έχει Πανελλήνια αποδοχή και παρουσία, το ACHAIA FEST, το ACHAIA VALUES, το CULTURE AND SHOPPING ενώ συμμετέχουμε σε άλλους, που έχουν σαν προσανατολισμό την στήριξη της επιχειρηματικότητας. Αναδεικνύουμε και υποστηρίζουμε το σύνολο των προσπαθειών που γίνονται για την προβολή της περιοχής μας όπως το Καρναβάλι της Πάτρας, τα ΟΙΝΟΞΕΝΕΙΑ, την WESTIA, την έκθεση του Δήμου Ερυμάνθου και πολλές άλλες εκδηλώσεις.
Έχουμε δε σημαντική και διαρκή συμμετοχή σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις, ενισχύοντας την διεθνή παρουσία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη της προεδρίας της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων καταφέραμε να υλοποιήσουμε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα ενίσχυσης ΜΜΕ στην περιοχή ευθύνης του φορέα και να εξασφαλίσουμε την διαχείριση του επόμενου προγράμματος, με βασικό γνώμονα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να σχεδιάζουν και να αναλαμβάνουν την ευθύνη της διαμόρφωσης του ζωτικού χώρου για την ανάπτυξή τους.

Πλήρης και αναλυτικός απολογισμός του Διοικητικού Συμβουλίου για το σύνολο των δράσεων, των πρωτοβουλιών και των αποτελεσμάτων θα παρουσιασθεί τις επόμενες ημέρες σε ειδική ανοιχτή εκδήλωση.

Με γνώμονα τα ανωτέρω, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της παράταξης ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΉ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, συνεδριάσαμε και αποφασίσαμε την συμμετοχή της παράταξης στις εκλογές του Δεκεμβρίου 2017 με επικεφαλής τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα και με τη συγκρότηση ψηφοδελτίου ανοικτού στους επιχειρηματίες και επαγγελματίες που θα θελήσουν να συμπορευτούν μαζί μας.

Το κάλεσμα αφορά το σύνολο των επιχειρηματιών και επαγγελματιών από το σύνολο των κλάδων που θα επιθυμούσαν να εκπροσωπηθούν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου μας.

Το κάλεσμα επίσης αφορά τη συμμετοχή του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής μας, ως υποψήφιοι στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων που θα επιλέξουν, καθώς η επιχειρηματικότητα στην περιοχή μας θα πρέπει να αντιμετωπισθεί συνολικά και συνεργατικά.

Τέλος, το κάλεσμα αφορά το σύνολο των επιχειρηματιών και επαγγελματιών για την καθολική συμμετοχή στην ψηφοφορία που θα γίνει στις 9, 10 και 11 Δεκεμβρίου 2017″.

Γκότσης Ανδρέας
Δούβρης Χρήστος
Καραμπέτ Σααντ
Μαρλαφέκας Πλάτων
Μπρακατσέλος Σωτήρης
Παπαλέξης Νικόλαος
Πιλαβάς Νικόλαος
Τζουδας Παναγιώτης
Τσούμπελης Θεόδωρος
Χελάς Παναγιώτης

Επιμελητήριο Αχαϊας: Παρών στις εκλογές του Δεκεμβρίου ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας
To Top