Αθλητισμός

Mίμης Δομάζος: Μυστικά, αποκαλύψεις και … Παναθηναϊκός!

Η παρουσίαση του λευκώματος του ποδοσφαιριστή Θρύλου της χώρας μας Μίμη Δομάζου με τίτλο “Μυστικά και … άλλες αποκαλύψεις”, παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα στο Πνευματικό κέντρο Καλαμάτας.
Ο μεγαλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής όλων των εποχών βρέθηκε στην πόλη μας από νωρίς το μεσημέρι και θεώρησε σκόπιμο να επισκεφθεί τόσο τον πρόεδρο της ομάδας της Καλαμάτας Σταύρο Παπαδόπουλο, όσο και τον ιστορικό πρόεδρο Λυκούργο Γαϊτανάρο που τους συνδέει μία ιστορία και μία φιλία πολλών ετών.

Τον “Στρατηγό” καλωσόρισε στην πόλη ο πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού Νίκος Μπασακίδης και του δώρισε φημισμένα τοπικά προϊόντα και μετά τη σύντομη ομιλία του εκδότη του λευκώματος Άρη Ξηντάρα της εκδοτικής εταιρείας “welcome”, ακολούθησε η προβολή μιας σύντομης ταινίας από την ζωή του Μίμη Δομάζου.

Για το λεύκωμα μίλησε ο τεχνικός διευθυντής της ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας Άγγελος Σκαφιδάς, ενώ σύντομο χαιρετισμό έκανε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Γιώργος Μπιστικέας.

ΜΙΜΗΣ ΔΟΜΑΖΟΣ: “Ο Παναθηναϊκός δεν θα διαλυθεί.Έχει μεγάλη ιστορία”

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο ζωντανός θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου, μιλώντας στους δημοσιογράφους ήταν αναμενόμενο να ερωτηθεί και να αναφερθεί και στο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός με τον στρατηγό να δηλώνει σίγουρος ότι “ο Παναθηναϊκός δεν θα διαλυθεί, έχει μεγάλη ιστορία και θα βρεθεί κάποιος να αναλάβει τις τύχες του”.
Την εκδήλωση υποστήριξαν και αρκετές εταιρείες και επιχειρήσεις της πόλης μας.

Ποιος είναι ο Μίμης Δομάζος

Ο 75χρονος σήμερα Μίμης Δομάζος άρχισε το ποδόσφαιρο από την Άμυνα Αμπελοκήπων (παλιά ομάδα που υπήρχε ήδη το 1926 ως ανεπίσημη) και το 1959 πήγε στον Παναθηναϊκό. Με τους πράσινους έκανε μεγάλη καριέρα ενώ αγωνίστηκε και στον τελικό του κυπέλλου πρωταθλητριών το 1971 στο Γουέμπλεϊ.

Στο τέλος της καριέρας του πήγε για δύο χρόνια στην ΑΕΚ για να επιστρέψει το 1980 στον Παναθηναϊκό και να κρεμάσει τα παπούτσια του.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είναι 50 φορές διεθνής με την Εθνική Ελλάδας και έχει σημειώσει 4 γκολ. Στην προσωπική του ζωή υπήρξε σύντροφος της αείμνηστης Βίκυ Μοσχολιού.

«Δεν σταματούσα ποτέ να παίζω ποδόσφαιρο. Ακόμα και σαν παίχτης του Παναθηναϊκού έπαιζα μπάλα το πρωί στον δρόμο και το απόγευμα στο πρωτάθλημα. Όταν γυρνούσα από τον αγώνα στο σπίτι δεν ήθελα για μια ώρα να μου μιλάει κανείς, για να ξεκουραστεί το μυαλό μου», έχει πει ο «στρατηγός», όπως τον αποκαλούσαν.

Σήμερα, ο Μίμης Δομάζος έχει ακαδημίες με μικρά παιδιά και βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους, προκειμένου να επιβλέπει τις προπονήσεις τους. Όπως λένε άνθρωποι που τον ξέρουν, στις ακαδημίες έρχονται παιδιά από 5 έως 16 ετών. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, θέλει να τους μάθει τα μυστικά της μπάλας και πιστεύει ότι τα παιδιά μόνο στις ακαδημίες μπορούν να μάθουν ποδόσφαιρο σε αντίθεση με τη δική τους εποχή που έπαιζαν μέχρι και σε αλάνες.

Πάντως, ο Μίμης Δομάζος, στέκεται σε κάτι πολύ συγκεκριμένο σε σχέση με το πως ήταν το ποδόσφαιρο και πως είναι σήμερα. «Η κατάσταση σήμερα είναι αρκετά καλή για τα παιδιά που έχουν ταλέντο. Τα ταλέντα σήμερα είναι οι τυχεροί του επαγγέλματος γιατί μπορούν να ζήσουν από το ποδόσφαιρο. Εμείς, στη δική μου εποχή, κάναμε δυο και τρεις δουλειές για να επιβιώσουμε».

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής δέχθηκε προτάσεις για να ασχοληθεί και με την προπονητική όμως, ποτέ δεν ενέδωσε σε αυτές. Δεν του άρεσε να γίνει προπονητής.

Ο Μίμης Δομάζος βέβαια μια περίοδο ασχολήθηκε και με τις επιχειρήσεις αλλά τώρα τα έχει αφήσει.

Πάντως, από την καριέρα του στο ποδόσφαιρο ξεχωρίζει τη στιγμή που πήγε με τους πράσινους στο Γουέμπλεϊ.

Το λεύκωμα “Μυστικά κι … άλλες αποκαλύψεις” του Μίμη Δομάζου απόψε στην Καλαμάτα

To Top