ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιχείρησε να ταξιδέψει παράνομα για Μόναχο από το αεροδρόμιο Καλαμάτας και συνελήφθη

ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

Ακόμα μια σύλληψη αλλοδαπού έγινε στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, όταν επιχείρησε να ταξιδέψει για Μόναχο και εντοπίστηκε με πλαστή γαλλική ταυτότητα.

Συγκεκριμένα συνελήφθη χθες το πρωί στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας 22χρονος αλλοδαπός υπήκοος Δημοκρατίας Κεντρικής Αφρικής για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο του ταξιδιωτικού εγγράφου του 22χρονου, ο οποίος είχε σκοπό να ταξιδέψει με πτήση για το Μόναχο Γερμανίας, διαπίστωσαν ότι το ταξιδιωτικό του έγγραφο άνηκε σε άλλο πρόσωπο.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκε μία ταυτότητα Αρχών Γαλλίας, η οποία κατασχέθηκε.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Να σημειωθεί ότι οι έλεγχοι στο Αεροδρόμιο Καλαμάτας είναι εξονυχιστικοί, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που κατά καιρούς έχουν προσπαθήσει να ταξιδέψουν παράνομα προς άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, χρησιμοποιώντας το αεροδρόμιο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ως πύλη εξόδου προς άλλες χώρες της Ευρώπης, λόγω των απευθείας πτήσεων που διαθέτει.

Ωστόσο το ταξίδι τους “σκοντάφτει” στους αυστηρούς ελέγχους της Αστυνομίας και καταλήγουν να συλλαμβάνονται.
Είναι γνωστό ότι κυκλώματα διακινητών χρησιμοποιούν περιφερειακά αεροδρόμια, διοχετεύοντας εκεί αλλοδαπούς με πλαστά έγγραφα, που τα έχουν χρυσοπληρώσει, για το όνειρο μιας καλύτερης ζωής σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Ωστόσο, στο Αεροδρόμιο της Καλαμάτας όσοι έχουν επιχειρήσει να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα έχουν όλοι συλληφθεί.

Επιχείρησε να ταξιδέψει παράνομα για Μόναχο από το αεροδρόμιο Καλαμάτας και συνελήφθη
To Top