ΚΟΙΝΩΝΙΑ

82 Συλλήψεις- 358 παραβάσεις σε 3 ημέρες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εξακολουθούν να γίνονται σε καθημερινή βάση από τις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις της Περιφέρειας.

Έτσι λοιπόν, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 2.8.2017 έως και χθες (4.8.2017), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Συνελήφθησαν ογδόντα δύο (82) άτομα, προσήχθησαν εκατόν σαράντα εννέα (149) και έγινε έλεγχος σε οκτακόσια εξήντα οκτώ (868)

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε επτακόσια είκοσι οκτώ (728) οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες πενήντα οκτώ (358) παραβάσεις

Κατασχέθηκαν ποσότητα κάνναβης, τριβεία κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης κ.α.

Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Αναλυτικά τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου:

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε οκτακόσια εξήντα οκτώ (868) άτομα, εκ των οποίων εξακόσια δεκαπέντε (615) ήταν ημεδαποί και διακόσια πενήντα τρία (253) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε επτακόσια είκοσι οκτώ (728) οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν εκατόν σαράντα εννέα (149) άτομα, από τα οποία ενενήντα τέσσερα (94) ήταν ημεδαποί και πενήντα πέντε (55) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν ογδόντα δύο (82) άτομα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για απόπειρα κλοπής.
Πέντε (5) ημεδαποί στην Αργολίδα, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
Δύο (2) ημεδαποί στην Αργολίδα, για καταδικαστικά έγγραφα.
Τέσσερις (4) ημεδαποί στην Αργολίδα, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Δύο (2) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδας, για παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αργολίδα, για στέρηση Δελτίου Ταυτότητας.
Δύο (2) αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Αρκαδία, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.
Ένας (1) ημεδαπός στην Αρκαδία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τρεις (3) αλλοδαποί στην Αρκαδία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δύο (2) Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ειδικού Ανακριτή του Πρωτοδικείου Αθηνών, για εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Αθηνών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής, αντίστοιχα.
Δύο (2) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στην Κορινθία, για ναρκωτικά.
Ένας (1) αλλοδαπός στην Κορινθία, για καταδικαστικό έγγραφο.
Έξι (6) ημεδαποί και τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στην Κορινθία, για παράνομο υπαίθριο εμπόριο.
Τρεις (3) αλλοδαποί στην Κορινθία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Επτά (7) ημεδαποί στη Λακωνία, για καταδικαστικά έγγραφα.
Πέντε (5) ημεδαποί στη Λακωνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Τέσσερις (4) αλλοδαποί στη Λακωνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Πέντε (5) ημεδαποί στη Μεσσηνία, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για κλοπή.
Δέκα (10) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Ένας (1) ημεδαπός στη Μεσσηνία, για παράβαση της νομοθεσίας περί αιγιαλού.
Τρεις (3) αλλοδαποί στη Μεσσηνία, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν:

Από το Τμήμα Ασφαλείας Άργους- Μυκηνών, μία (1) περίπτωση κλοπής οχήματος ημεδαπού, που είχε γίνει την 26/27.5.2013 στο Άργος Αργολίδας. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 20χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά τριακόσιες πενήντα επτά (357) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και μία (1) παράβαση του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν:

Μικροποσότητα ηρωίνης, γεωργικά εργαλεία και αξεσουάρ αυτοκινήτου, στην Αργολίδα,
ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -12,2- γραμμαρίων, -2- τριβεία κάνναβης και κινητό τηλέφωνο, στην Κορινθία και
τρεις (3) μπαταρίες αυτοκινήτου, στη Μεσσηνία.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

82 Συλλήψεις- 358 παραβάσεις σε 3 ημέρες στην Περιφέρεια Πελοποννήσου!
To Top