ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επέκταση του Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας με ΣΔΙΤ

ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΕΠΑΛ) ΜΕ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Καλαμάτα ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, επισκέφτηκε και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας. Εκεί πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτας Κοζομπόλη και Πέτρου Κωνσταντινέα, του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, και στελεχών της Εκπαίδευσης.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι υποδομές στην Ειδική Αγωγή και η αναγκαιότητα επέκτασης του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, όπως και η κατασκευή Ειδικού Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ).

Ο Αναπληρωτής Υπουργός εξέφρασε τη σκέψη επιλογής της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, για την κατασκευή σχολείων και αθλητικών χώρων στην Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή.

Αργότερα στη συνέντευξη Τύπου στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε για το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας:
“Πριν από μερικούς μήνες είχαμε επισκεφθεί το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας και με τον πρωθυπουργό, όταν είχε έρθει στην πόλη μας για να εγκαινιάσει τον περιφερειακό δρόμο της Καλαμάτας, το Δεκέμβριο του 2016. Είχαμε πει και τότε ότι υπάρχουν μεγάλες ανάγκες για την αναβάθμιση της ειδικής αγωγής στο σύνολο της χώρας και βεβαίως και στην πόλη της Καλαμάτας. Σε αυτή τη λογική το τελευταίο διάστημα προχωρήσαμε σε μια συνεργασία και με τη διεύθυνση του Ειδικού Σχολείου και βεβαίως και με το Δήμο Καλαμάτας, έτσι ώστε να δούμε πως μπορούμε να αναβαθμίσουμε τις κτιριακές υποδομές. Υπάρχει το οικόπεδο δίπλα στο χώρο του Ειδικού Σχολείου το οποίο ανήκει στο Δήμο Καλαμάτας. Συζητήσαμε λοιπόν σήμερα ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, το οποίο, αρχής γενομένης από το Ειδικό Σχολείο, θα περιλαμβάνει και άλλες σχολικές αλλά και αθλητικές εγκαταστάσεις, το οποίο μπορεί να υλοποιηθεί μέσω σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Προγράμματα αντίστοιχα τρέχουν αυτή τη στιγμή σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως η Κέρκυρα και τα Χανιά. Νομίζουμε ότι και στην πόλη της Καλαμάτας μπορούμε, αυτό συμφωνήσαμε και με το δήμαρχο, να κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση έτσι ώστε να δούμε τις δυνατότητες χρηματοδότησης μέσω ενός τέτοιου προγράμματος”.

Απο τον Δήμο Καλαμάτας ανακοινώθηκε ότι εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να υποβάλει πρόταση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, για την κατασκευή διδακτηρίων και αθλητικών χώρων με τη διαδικασία ΣΔΙΤ.

To Top