Χορός

Εντυπωσιακή πρεμιέρα για το 24ο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με καλούς οιωνούς και ούριο καλλιτεχνικό και οικονομικό άνεμο έκανε πρεμιέρα το βράδυ της Παρασκευής το 24ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που φέρει την υπογραφή της Λίντας Καπετανέα.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη διοργάνωση χορού που γίνεται στην Ελλάδα και στρέφονται τα φώτα της καλλιτεχνικής και της χορευτικής παγκόσμιας κοινότητας στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Η επίσημη πρεμιέρα έγινε στην κεντρική αίθουσα του Μεγάρου Χορού με την εντυπωσιακή παράσταση “Free Fall” της ομάδας Compañía Sharon Fridman.

Ο Σαρόν Φρίντμαν και η ομάδα του παρουσίασαν το «Free Fall»

Λίγο πριν την έναρξη της παράστασης, στο φουαγιέ πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια των δύο τιμητικών επιγραφών για το Ιδρυμα Καρέλια και το Ιδρυμα Κωνσταντακόπουλου, καθώς επίσης τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας “Inhancutilitatem” του Josef Nadj.

Παρόντες στις χθεσινοβραδινές εκδηλώσεις ήταν, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, που με δικές του ενέργειες έχει εξασφαλιστεί για μια τριετία η οικονομική βιωσιμότητα και η πρόοδος του φεστιβάλ, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώτα Κοζομπόλη και Πέτρος Κωνσταντινέας, ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος ως εκπρόσωπος του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπαζιώτης, οι αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και η θεματική της Πελοποννήσου Αντωνία Μπούζα, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, η Αντιδήμαρχος Μεσσήνης Γεωργία Παναγοπούλου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Ξυγκώρος, οι πρώην δήμαρχοι Καλαμάτας Σταύρος Μπένος και Γιώργος Κουτσούλης, η πρόεδρος του Ιδρύματος Καρέλια Βικτωρία Καρέλια, ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος Κωνσταντακόπουλου Ξενοφώντας Κάππας, ο πρόεδρος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Σάκης Θεοδωρόπουλος, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού συμβουλίου της Καλαμάτας, αρκετοί επιχειρηματίες και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Το Υπουργείο Πολιτισμού – για άγνωστο λόγο – δεν εκπροσωπήθηκε σε ένα τόσο μεγάλο γεγονός…

Από σήμερα το Φεστιβάλ είναι ανοικτό κι έρχεται κοντά στον κάθε πολίτη της Καλαμάτας με πολλές εκδηλώσεις ακόμα και στην κεντρική πλατεία!

Η φετινή διοργάνωση θα ολοκληρωθεί την την Κυριακή 22 Ιουλίου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

https://www.facebook.com/pg/messinialive/photos/?tab=album&album_id=489565118154218

To Top