ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμάτας: Οι ομόφωνες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης

Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των Αντιπροσώπων της Ένωσης Γονέων του Δήμου Καλαμάτας

Μαζική γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/05/2020, της Ένωσης Γονέων του Δήμου Καλαμάτας με συμμετοχή αντιπροσώπων από 25 σχολεία της πόλης, στο προαύλιο του 21ου Δημοτικού.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν ομόφωνα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση, είναι:
Α> Η επιστροφή των παιδιών μας στα σχολεία δεν είναι ατομική ευθύνη της κάθε οικογένειας, είναι υποχρέωση της πολιτείας να διασφαλίσει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή έναρξη των σχολείων. Διεκδικούμε άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία και καθ’ όλη την διάρκεια του σχολικού ωραρίου και για όσο χρειάζεται μετά από αυτό.
Έχουμε λάβει δέσμευση από τον Δήμο Καλαμάτας ότι από την Δευτέρα σε κάθε σχολείο και καθ’ όλη την διάρκεια του σχολικού ωραρίου θα υπάρχει προσωπικό καθαριότητας. Δεν δεχόμαστε τίποτα λιγότερο, από σήμερα κιόλας οι σύλλογοι:
α. επικοινωνούμε με τους διευθυντές των σχολείων μας για να μας ενημερώσουν για τις οδηγίες που τους έχουν έρθει από τον δήμο, όσο αφορά το προσωπικό καθαριότητας και τα υπόλοιπα υγειονομικά μέτρα προστασίας.
β. την Δευτέρα 01/06/2020 ημέρα έναρξης των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ελέγχουμε αν υλοποιούνται τα παραπάνω μέτρα και κυρίως αν υπάρχει προσωπικό καθαριότητας στον χώρο του κάθε σχολείου από την έναρξη του ωραρίου.
γ. την ίδια μέρα αναρτούμε σε κάθε σχολική μονάδα πανό που θα διατρανώνει το πάγιο αίτημα μας για την ύπαρξη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολειά.

Καλούμε όλους τους γονείς να είναι σε εγρήγορση και να επικοινωνήσουν άμεσα με την Ένωση Γονέων, για τυχόν προβλήματα. Σε περίπτωση που δεν υλοποιηθούν οι υποσχέσεις του δήμου καλούμε τους γονείς σε κινητοποιήσεις.

Β> Για ακόμα μια φορά έρχεται άλλη μια νέα μεταρρύθμιση που είναι μακριά από την ανάγκη για ολόπλευρη μόρφωση. Το υπουργείο κατέθεσε σαν τον “κλέφτη” σχέδιο νόμου με σημαντικές αλλαγές στα τις Παιδείας, εν μέσω πανδημίας και με κλειστά τα σχολεία.
Ένα πολυνομοσχέδιο που συνεχίζει και αντιμετωπίζει το σχολείο ως μια εξεταστική αρένα, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια ακόμα αλλαγή, για ακόμα μια φορά, για μια καινούργια κυβέρνηση και έναν νέο υπουργό, μέχρι να έρθει ένας άλλος υπουργός ή μια άλλη κυβέρνηση, να κάνει και αυτός τα δικά του πειράματα.

Πειράματα που έχουν να κάνουν με την μόρφωση των παιδιών, χωρίς καμιά κουβέντα για αύξηση χρηματοδότησης και για τα χρόνια αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, διεκδικούμε :
α. την άμεση απόσυρση του πολυνομοσχεδίου, συμμετέχουμε την Παρασκευή 29/05/2020 και ώρα 19:30, στην κινητοποίηση των εκπαιδευτικών στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.
Γ> Αυτό που δε χωράει και δεν έχει θέση στο σχολείο, είναι η κάμερα και η βιντεοσκόπηση. Οφείλουμε όλοι να προφυλάξουμε την αξιοπρέπεια και την προστασία της προσωπικότητας κάθε παιδιού. Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα που λείπουν από τα σχολεία μας, όχι μια καθημερινότητα τύπου big brother.
Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι σε σχολεία μας τοποθετούνται κάμερες αντιδρούμε και καταθέτουμε μαζικές αιτήσεις και δηλώσεις προς τους διευθυντές όπου θα επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νόμιμου δικαιώματος μας.

Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Καλαμάτας: Οι ομόφωνες αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης
To Top