ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ένωση Μεσσηνίας: Αυξημένη η κίνηση για το Κτηματολόγιο- Το 45% των δικαιωμάτων έχουν υποβληθεί

Για το έργο υποβοήθησης της συμπλήρωσης των αιτήσεων για το Κτηματολόγιο μίλησε σήμερα στο MessiniaLive ο γενικός διευθυντής Γιάννης Πάζιος. Με την προθεσμία να εκπνέει σε δύο μέρες, και συγκεκριμένα την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, η κίνηση στην Ένωση Μεσσηνίας είναι αυξημένη, καθώς πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες ακίνητης περιουσίας που σπεύδουν να υποβάλλουν τα δικαιώματά τους.

Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ

“Δεν υπάρχει ακόμα καμία ανακοίνωση για πρόστιμα”, δηλώνει ο Γιάννης Πάζιος, ο οποίος επισημαίνει ότι η μη υποβολή της σχετικής δήλωσης δεν επιφέρει μεν απώλεια περιουσίας, ωστόσο οδηγεί σε αδυναμία αξιοποίησής της, μεταβίβασής της κλπ. Οπότε πρέπει οι πολίτες να σπεύσουν να κατοχυρώσουν την περιουσία τους, ώστε να μην έχουν προβλήματα στο μέλλον. Η Ένωση Μεσσηνίας και τα κατά τόπους γραφεία της σε όλη τη Μεσσηνία έχει αναλάβει υποβοηθητικό έργο και μάλιστα αξιοποιεί και το ιστορικό αρχείο του Συνεταιρισμού που έχει διαμορφωθεί την τελευταία 20ετία μέσα από τις δηλώσεις καλλιέργειας, εφοδιάζοντας έτσι τους πολίτες με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, ώστε να τεκμηριώσουν τη χρησικτησία στη γη τους, εφόσον δεν διαθέτουν τίτλους.

Ο Γιάννης Πάζιος, μάς δήλωσε ότι ήδη έχει δηλωθεί το 45% των δικαιωμάτων όσον αφορά τη Μεσσηνία, εκτιμώντας ότι πολύς κόσμος αμέλησε ή άργησε να υποβάλλει δήλωση είτε λόγω της ελαιοκομικής περιόδου, αλλά και της οικονομικής επιβάρυνσης που έχει η διαδικασία για τους πολίτες σε συνδυασμό με την κακή απόδοση της περσινής ελαιοκομικής χρονιάς, ωστόσο, όπως επισημαίνει, η διαδικασία είναι υποχρεωτική και θα πρέπει όσοι κατέχουν ακίνητη περιουσία να τη δηλώσουν και να την κατοχυρώσουν, για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στο μέλλον.

To Top