Τουρισμός

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας προς Κυβέρνηση: “Προσπεράστε, τέρμα στις παλινωδίες!” για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος

“Να κλείσουν τα αυτιά τους σε προσχηματικές προτάσεις σε ότι αφορά τη χάραξή του” άξονα Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη καλεί την Κυβέρνηση η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, υποστηρίζοντας ότι κάθε μέρα καθυστέρησης των αναπτυξιακών έργων, προκαλεί σειρά προβλημάτων στην τουριστική αγορά της Μεσσηνίας, ενώ κάνει λόγο για “παρελκυστικές τακτικές από διάφορους παράγοντες και παραγοντίσκους στο όνομα μικροσυμφερόντων” 

TI ANAΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ

“Είναι πλέον πασιφανές ότι ο οδικός άξονας Καλαμάτας-Ριζόμυλου-Πύλου-Μεθώνης έχει εκτραπεί πριν καν αρχίσει να κατασκευάζεται! Και αυτό σε δόξα διάφορων παραγόντων και παραγοντίσκων που «σπεκουλάρουν» πάνω στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας, ενώ είναι γνωστό ότι χωρίς αυτό το σημαντικό έργο υποδομής και χωρίς επέκταση και αναβάθμιση του αεροδρομίου, η περιοχή είναι καταδικασμένη να μείνει στο περιθώριο του Τουρισμού.

Εμείς οι ξενοδόχοι της Μεσσηνίας , που κρατάμε «με νύχια και με δόντια» για να κρατηθεί όρθια η περιοχή μας, με ότι αυτό σημαίνει για την οικονομική βιωσιμότητά της, κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου και απευθύνουμε έκκληση σε όσους έχουν την αρμοδιότητα να υλοποιήσουν το έργο να κλείσουν τα αυτιά τους σε προσχηματικές προτάσεις σε ότι αφορά τη χάραξή του.

Πρέπει όλοι, κυβερνώντες και επηρεαστές, να αντιληφθούν ότι κάθε μέρα καθυστέρησης των αναπτυξιακών έργων, μας απομακρύνει χρόνια από τη διεκδίκηση του μεριδίου της ταξιδιωτικής αγοράς που η περιοχή μας αξίζει.

Σε μια εποχή που ο παγκόσμιος τουρισμός δέχεται αρνητικές πιέσεις από τον ογκούμενο ανταγωνισμό, τη διαφαινόμενη νέα οικονομική κρίση αλλά και τις κάθε λογής ασύμμετρες απειλές, οι τουριστικοί προορισμοί που θέλουν να παραμείνουν στο «κάδρο» της διεθνούς ζήτησης πρέπει να εκσυγχρονίζονται. Και ο εκσυγχρονισμός στηρίζεται στη βελτίωση της προσβασιμότητας και στην ασφάλεια των μετακινήσεων.

Οι αναβολές στην εκτέλεση σημαντικών έργων υποδομής και οι παρελκυστικές τακτικές στο όνομα μικροσυμφερόντων δυναμιτίζουν κάθε αναπτυξιακή προοπτική και οδηγούν σε τέλμα επαγγελματίες και εργαζομένους. Και επειδή αναφερόμαστε σε οδικό άξονα, στέλνουμε το μήνυμα στην πολιτική ηγεσία: ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΤΕ, ΤΕΡΜΑ ΣΤΙΣ ΠΑΛΙΝΩΔΙΕΣ!”

Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας προς Κυβέρνηση: “Προσπεράστε, τέρμα στις παλινωδίες!” για το Καλαμάτα-Ριζόμυλος
To Top