Επιχειρείν

Ενοικίαση αυτοκινήτου με παιδιά: Απασχολήστε τα στο ταξίδι!

Σχεδιάζετε οδικό ταξίδι και κάνατε ήδη κράτηση για ενοικίαση αυτοκινήτου, οπότε το ένα δύσκολο μέρος λύθηκε. Το επόμενο βήμα τώρα είναι να βρείτε, πως θα απασχολήσετε τα παιδιά για όλες αυτές τις ώρες της διάρκειας του ταξιδιού. Τα ταξίδια είναι εξαιρετικός τρόπος να περάσετε ωραία σαν οικογένεια και να δημιουργήσετε εκπληκτικές αναμνήσεις για τα παιδιά σας. Μπορεί όμως να σας γεμίσει άγχος το να έχετε τον νου σας στον δρόμο και να πρέπει να απαντήσετε στο επίμονο «αργούμε ακόμη να φτάσουμε;».

Επειδή από ένα σημείο κι έπειτα η περιέργεια του παιδιού για όσα βλέπει απ’ έξω εξαντλείται και δίνει τη θέση της στην ανία και την συνακόλουθη γκρίνια, προτείνονται οι ακόλουθες δραστηριότητες.

  1. Τα βιβλία θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση

Τα βιβλία είναι ο καλύτερος φίλος του γονέα. Με τις ζωηρές εικόνες τους και τις γλαφυρές αφηγήσεις τραβούν το ενδιαφέρον των παιδιών. Τα διδάσκουν χωρίς να βαριούνται. Ακόμη και τα μικρότερα που δε διαβάζουν μαγνητίζονται από τα χρώματα, τα σχήματα και τις υφές. Επιπρόσθετα αν έχετε δύο παιδάκια μπορείτε να πάρετε ένα βιβλίο μόνο με εικόνες, χωρίς κείμενο. Αφήστε τα να αυτοσχεδιάσουν και να φτιάξουν τη δική τους ιστορία. Η φαντασία τους θα οργιάσει και θα περάσουν υπέροχα.

  1. Ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα και ζωγραφική καθ’ οδόν

Αυτή είναι μια ωραία ιδέα όχι μόνο, αν επιλέξατε ενοικίαση αυτοκινήτου Αθήνα για τις μετακινήσεις σας, αλλά και για την πολύωρη αναμονή στο μποτιλιάρισμα. Ζωγραφική καθ’ οδόν. Και θα απορήσει κανείς τι γίνεται, αν τα παιδιά σκορπάνε τους μαρκαδόρους/ κηρομπογιές/ ξυλομπογιές στο αμάξι; Κι αν το βάψουν ή το λερώσουν;

Την απάντηση στα αγωνιώδη ερωτήματα κάθε γονέα έδωσε η ζωγραφική με νερό! Τώρα πια υπάρχουν αυτά τα εκπληκτικά μπλοκ ζωγραφικής, που ζωγραφίζονται με ειδικά μαρκαδοράκια. Τι το ιδιαίτερο έχουν αυτοί οι μαρκαδόροι; Νερό! Και κυρίως γράφουν μόνο στο μπλοκ ζωγραφικής για το οποίο προορίζονται. Με μια δεύτερη σκέψη, αυτή είναι ωραία λύση και για το σπίτι, όχι μόνο για το αμάξι!

  1. Τι θα λέγατε για το κυνήγι του θησαυρού;

Μέσα στο αμάξι γίνεται κυνήγι του θησαυρού; Το ερώτημα ρητορικό, καθώς υπάρχει λύση. Μπορείτε να λέτε στα παιδιά ένα γράμμα και να κοιτάνε γύρω τους, ώστε να εντοπίζουν μια λέξη, που να ξεκινά από αυτό το γράμμα.

Εναλλακτικά υπάρχουν και βιβλία, i-spy λέγονται στα Αγγλικά. Σε αυτά είτε δείχνουν μια εικόνα αποσπασματικά από ένα αντικείμενο και το παιδί πρέπει να μαντέψει τι είναι αυτό. Εναλλακτικά υπάρχουν εικόνες στις οποίες το παιδί εντοπίζει τις διαφορές. Έτσι ούτε ακαταστασία έχετε ούτε και παιδιά που βαριούνται.

  1. Ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη: Κάντε την απόσταση… παιχνιδάκι!

Θα διανύσετε το ταξίδι Αθήνα Θεσσαλονίκη οδικώς και κάνατε ήδη κράτηση για ενοικίαση αυτοκινήτου Θεσσαλονίκη. Οπωσδήποτε στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται στάσεις για ξεκούραση και φαγητό. Στο υπόλοιπο ταξίδι πως θα γεμίσει ο χρόνος των παιδιών; Με παιχνίδια με κάρτες. Υπάρχουν σε όλα τα βιβλιοπωλεία αμέτρητες επιλογές τέτοιων παιχνιδιών. Διάφορα θέματα, γενικών γνώσεων, με ζώα, με αριθμούς, με λέξεις, με οχήματα, με ό,τι μπορείτε να φανταστείτε! Πάρτε 2 ή 3 μαζί σας με το αγαπημένο θέμα των παιδιών και κρατήστε τα απασχολημένα για ένα μισάωρο τουλάχιστον!

  1. Μικροπαιχνίδια από το σπίτι

Ένας μικρός δεινόσαυρος, ένα αυτοκινητάκι, μια κούκλα ή οποιοδήποτε μικρό παιχνίδι μπορούν να κρατήσουν στα χέρια τους. Μπορεί να είναι ένα αγαπημένο τους, που το παίρνουν μαζί τους για να αισθανθούν οικεία, όταν επισκέπτονται ένα ξένο μέρος.

Είναι απίστευτο το τι ιστορίες θα ακούσετε να εκτυλίσσονται με αυτά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου!

  1. Μαγνητικοί πίνακες ζωγραφικής

Αυτοί οι μαγνητικοί πίνακες ζωγραφικής είναι εξαιρετικοί: Μεταφέρονται εύκολα, είναι μικροί και απασχολούν εξαιρετικά τα παιδιά. Εκείνα από την άλλη λατρεύουν να δημιουργούν, να σβήνουν, να ξαναγράφουν από την αρχή. Από την ηλικία των 2 μέχρι και τα 7 αυτού του τύπου οι πίνακες παρέχουν εξαιρετική λύση.

Οι μικρότερες ηλικίες θα κάνουν γραμμές και σχέδια. Στα 5 θα φτιάχνουν πιο συγκεκριμένα σχήματα, αλλά και γράμματα, ίσως και τις πρώτες τους λέξεις. Στα 7 θα παίζουν παιχνίδια με λέξεις, όπως η κρεμάλα.

Επομένως για να οργανώσετε το τέλειο οδικό ταξίδι χρειάζεστε δύο τινά: Ενοικιάσεις αυτοκινήτων και κάποια από τις παραπάνω δραστηριότητες για να κρατήσετε τους μικρούς σας εξερευνητές απασχολημένους έως ότου φτάσετε στον προορισμό σας!

Ενοικίαση αυτοκινήτου με παιδιά: Απασχολήστε τα στο ταξίδι!
To Top