ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ενίσχυση 25.000 επιχειρήσεων μέσω ΕΠΑΝΕΚ προανήγγειλε ο Τσακίρης

Με τη χρηματοδότηση δράσεων μέσω του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν τουλάχιστον 25.000 επιχειρήσεις, ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια Επιμελητήριο Βοιωτίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός:

«Είχα τη χαρά να παρευρεθώ στις επετειακές εκδηλώσεις για τα “70 χρόνια Επιμελητήριο Βοιωτίας” και να συζητήσουμε για τη στήριξη του νέου ΕΣΠΑ στις ΜμΕ, στη ραχοκοκαλιά ουσιαστικά της ελληνικής οικονομίας. Αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες και τις αγωνίες της αγοράς, τις ανάγκες των επαγγελματιών, σχεδιάσαμε φιλόδοξα το Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, το γνωστό ΕΠΑΝΕΚ στο τρέχον ΕΣΠΑ με τους πόρους του να αγγίζει περίπου τα 4 δισ. ευρώ.

Με τη χρηματοδότηση σχετικών δράσεων προσδοκούμε στην ενίσχυση τουλάχιστον 25.000 επιχειρήσεων, εκ των οποίων 3.300 νέες, αλλά και στην ενίσχυση περισσότερων από 6500 επιχειρήσεων με δράσεις έρευνας και καινοτομίας, ενώ 3.300 ΜμΕ θα ενισχυθούν για επενδύσεις σε απόκτηση δεξιοτήτων στις νέες συνθήκες αγοράς. Οι ενισχύσεις αυτές θα έχουν ως αποτέλεσμα τη δημιουργία πάνω από 12.000 νέων θέσεων εργασίας και την εισαγωγή σημαντικών καινοτομιών στις διαδικασίες των επιχειρήσεων».

Ενίσχυση 25.000 επιχειρήσεων μέσω ΕΠΑΝΕΚ προανήγγειλε ο Τσακίρης
To Top