Υγεία

Ενισχύεται άμεσα το Νοσοκομείο Καλαμάτας με 4.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια ως νοσοκομείο Covid-19

Nίκας: Η Περιφέρεια θα συνδράμει το Νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο η 6η ΥΠΕ χαρακτήρισε covid νοσοκομείο

ΝΙΚΑΣ: “ΕΝΙΣΧΥΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΜΕ 4.000.000 ΕΥΡΩ”

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα στηρίξει “πάση δυνάμει” το Νοσοκομείο Καλαμάτας, το οποίο με απόφαση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) ορίστηκε ως covid νοσοκομείο.

Αυτό τόνισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι το νοσηλευτικό ίδρυμα της μεσσηνιακής πρωτεύουσας θα ενισχυθεί άμεσα με 4.000.000 ευρώ για τη βελτίωση των υποδομών του.Όπως δήλωσε, η λειτουργία ενός τέτοιου νοσοκομείου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αποτελεί “βήμα που στηρίζει το δημόσιο συμφέρον και ανακουφίζει ιδιαίτερα τους φτωχούς ανθρώπους”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Π. Νίκας είχε ζητήσει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο, στην Τρίπολη, να λειτουργήσει ως Νοσοκομείο Αναφοράς στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αίτημα που ωστόσο είχε απορριφθεί από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Τώρα, με τα νέα δεδομένα, εν μέσω του δεύτερου κύματος της πανδημίας, με την έξαρση των κρουσμάτων, κρίθηκε σκόπιμο, από το Υπουργείο Υγείας να λειτουργήσουν κάποια Νοσοκομεία που έχουν τις προδιαγραφές και δυνατότητες, ως “Νοσοκομεία Covid 19”, έχοντας δηλαδή τη δυνατότητα να νοσηλεύουν περιστατικά covid 19 που παρουσιάζουν ήπια συμπτωματολογία, καθώς τα βαριά περιστατικά παραπέμπονται στα Νοσοκομεία Αναφοράς. Ως Νοσοκομείο covid 19 έχει ορισθεί και το Νοσοκομείο Καλαμάτας.

Ενισχύεται άμεσα το Νοσοκομείο Καλαμάτας με 4.000.000 ευρώ από την Περιφέρεια ως νοσοκομείο Covid-19
To Top