Chef Stories

Εναλλακτική Μικρασιάτικη “μαγειρίτσα” από τον σεφ Κωνσταντίνο Βασιλειάδη

Μια συνταγή που μας προτείνει ο Καλαματιανός σεφ Κωνσταντίνος Βασιλειάδης

Τι θα λέγατε αντί για την παραδοσιακή μαγειρίτσα, να σας προτείναμε μια μανιταρίτσα με βάση τα μανιτάρια;

Μανιταρίτσα με αρακά σέσκουλα, σφελίτσι και λέγουδες

Υλικά (για μια μερίδα )

Μανιτάρια 100γρ
Αρακάς ξεσπυρισμένος 35 γρ
Σέσκουλα 40 γρ
Μάραθο άγριο 10 γρ
Σφελίτσι 5 γρ
Φρέσκο σκόρδο 5 γρ
Λέγουδες 15 γρ ( είναι σαν φρέσκο κρεμμύδι )
Ελαιόλαδο 35 γρ
Κρόκος 1 τεμ
Ασπράδι από 1 τεμ
Καλαμποκάλευρο 10 γρ
Χυμό λεμόνι 15 γρ
Ξύσμα λεμόνι 5 γρ
Κρεμμύδι ξερό για γαρνίρισμα
Αλάτι ανθός
Πιπέρι φρεσκοκομμένο
Αποξηραμένο μανιτάρι
(Βολίτες) 15 γρ

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε νερό γύρο στα 400γρ και το ρίχνουμε σε ένα σκεύος μαζί με τα αποξηραμένα μανιτάρια.
Στη συνέχεια κόβουμε τα λαχανικά και μυρωδικά στο επιθυμητό σχήμα , ότι περισσεύει το ρίχνουμε στο σκεύος για το ζωμό .
Στη συνέχεια τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια έως ότου γίνουν τραγανά . Τα αποσύρουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί και προχωράμε με τα υπόλοιπα λαχανικά και μυρωδικά .
Προσθέτουμε το ζωμό σιγά σιγά και αφήνουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά .
Συνεχίζουμε με τα μανιτάρια
Και τελειώνουμε με το αυγολέμονο (με των παραδοσιακό τρόπο)

Η συνταγή προήλθε λόγο καταγωγής από τα παράλια της Μικράς Ασίας, το ονομάζουμε [Ψευτοφρικασέ] ή φρικασέ ορφανό.
Τώρα εδώ στην Καλαμάτα λόγο ποικιλίας μανιταριών άγριων τα χρησιμοποιούμε στη συγκεκριμένη συνταγή.
Επίσης χωρίς αυγολέμονο είναι και νηστίσιμη και υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν τρώει την κλασική μαγειρίτσα έτσι με αυτό των τρόπο τους δίνουμε την θαλπωρή τις μαγειρίτσας…

Εναλλακτική Μικρασιάτικη “μαγειρίτσα” από τον σεφ Κωνσταντίνο Βασιλειάδη

Δημοφιλέστερα

To Top