Μεσσηνιακή Κουζίνα

Κορώνη: Επιστροφή στις παραδοσιακές καλλιέργειες για την ανάδειξη της γαστρονομική ταυτότητα της Μεσσηνίας

Στην ανάγκη επιστροφής στις παραδοσιακές καλλιέργειες λαχανικών και όχι μόνο, εστίασε η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στον μόλο της Κορώνης, το βράδυ του Σαββάτου, με θέμα την “Άϋλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Μεσογειακής Διατροφής-από τη Θεωρία στην Πράξη”. Η ένταξη των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων στην εστίαση, και η τάση για επιστροφή και πάλι στα ελληνικά τραπέζια των αυθεντικών γεύσεων, ήταν αυτά που μονοπώλησαν τη βραδιά, καθώς όλοι οι ομιλητές εστίασαν στην ανάδειξη της μεσσηνιακής γαστρονομίας μέσα από συμπράξεις παραγωγών, ερευνητών του Πανεπιστημίου, των επιχειρηματιών εστίασης, των εμπορικών επιχειρήσεων, των τουριστικών καταλυμάτων. Μια αλυσίδα ανθρώπων και επιχειρήσεων που μπορεί να φέρει και πάλι στο προσκήνιο τις αυθεντικές γεύσεις μέσα από την αναβίωση των παραδοσιακών σπόρων και την καλλιέργειά τους, που έρχονται να δώσουν υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας προϊόντα.

koroni-DSC-0644

koroni-DSC-0711

koroni-DSC-0636

koroni-DSC-0685

koroni-DSC-0728

koroni-DSC-0637

koroni-DSC-0640

koroni-DSC-0641

koroni-DSC-0653

“Παρούσες” όλες οι παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών που καλλιεργούνται στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

koroni-DSC-0654

koroni-DSC-0655

koroni-DSC-0656

koroni-DSC-0657

koroni-DSC-0658

koroni-DSC-0659

Ο Δήμος Πύλου- Νέστορος σε συνεργασία με το Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας – MESSINIA FORUM και την υποστήριξη του Μανιατάκειου Ιδρύματος, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, διοργάνωσαν την ημερίδα που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και ανταπόκριση από το κοινό, που προσήλθε να την παρακολουθήσει. Με ναυαρχίδα την Κορώνη, που αποτελεί, μεταξύ επτά χωρών, την ελληνική εμβληματική Κοινότητα της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Μεσογειακής Διατροφής, η ημερίδα στόχευε στην προώθηση της τοπικής γαστρονομίας μέσα από την παραγωγή με σεβασμό των πρώτων υλών που θα φτάσουν στο πιάτο του καταναλωτή.

Συντονιστής της ημερίδας ο μεσσήνιος Γιάννης Καρβέλας, σύμβουλος επιχειρήσεων ελαιόλαδου, πιστοποιημένος Pro Olive Oil Expert, εισηγητής σεμιναρίων για το ελαιόλαδο και επιθεωρητής συστημάτων υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων. Συμμετείχαν μεταφέροντας την τεχνογνωσία τους ο chef και ιδιοκτήτης εστιατορίων Λευτέρης Λαζάρου, ο καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και υπεύθυνος του Εργαστηρίου Λαχανοκομίας, Αναστάσιος Κότσιρας, η δημοσιογράφος γαστρονομίας, και διευθύντρια περιοδικού Cantina του “Πρώτου Θέματος”, Νανά Δαρειώτη, ο συγγραφέας και ερευνητής γαστρονομίας, αρθρογράφος στο περιοδικό γαστρονόμος της Καθημερινής, Δημήτρης Ρουσουνέλος, και ο πιστοποιημένος sommelier Γιάννης Διονυσόπουλος, που παρουσίασε τη μεσσηνιακή ποικιλία φιλέρι, και έδωσε τα φώτα του για τα μεσσηνιακά κρασιά.

“Αρχή για μια Φεστιβαλική Γιορτή στην Κορώνη”

koroni-DSC-0665

koroni-DSC-0666

koroni-DSC-0667

koroni-DSC-0668

koroni-DSC-0669

koroni-DSC-0670

koroni-DSC-0671

koroni-DSC-0672

koroni-DSC-0674

koroni-DSC-0675

Την ανάγκη επιστροφής στις παραδοσιακές καλλιέργειες επεσήμανε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας, δηλώνοντας ότι ο Δήμος στηρίζει τις προσπάθειες που γίνονται, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συμπράξεων και ενότητας από όλους, ενώ επισήμανε το δημογραφικό ως το βασικό εθνικό πρόβλημα, “η περιοχή μας γερνάει, δεν μπορούμε να παράγουμε”, είπε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι το χωριό του κάποτε “έκανε παραγωγή 15.000 τελάρα πρώιμα κηπευτικά, και ο πατέρας του έκανε εμπόριο από 5-7.000 τελάρα! Τώρα δεν παράγει ούτε τελάρο”, είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι τα περισσότερα είναι εισαγόμενα, ενώ “μάς έμεινε μονοκαλλιέργεια το λάδι”.

koroni-DSC-0642

koroni-DSC-0643

koroni-DSC-0645

koroni-DSC-0646

koroni-DSC-0647

koroni-DSC-0648

koroni-DSC-0650

koroni-DSC-0651

koroni-DSC-0652

koroni-DSC-0739

O Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Πύλου-Νέστορος, Παναγιώτης Μαργιάννης έκανε λόγο για την αρχή μιας φεστιβαλικής γιορτής, την οποία σκοπεύει να καθιερώσει ο Δήμος Πύλου-Νέστορος, σε μια προσπάθεια προβολής και ανάδειξης της τοπικής γαστρονομικής κουλτούρας και της μεσσηνιακής και μεσογειακής γαστρονομίας.
Μια χρονική αναδρομή στην ένταξη της Κορώνης στην ελληνική εμβληματική Κοινότητα της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Μεσογειακής Διατροφής έκανε ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτρης Μανιατάκης, χαρακτηρίζοντάς τη ως υπόδειγμα τοπικής κοινωνίας, που οφείλεται στο τρίπτυχο τοπικά προϊόντα- παράδοση- ιστορία.

Επιστροφή στις ρίζες μέσα από την ανάδειξη της μεσσηνιακής γαστρονομίας-Επιτακτική ανάγκη οι συμπράξεις

Στην επιτακτική ανάγκη για συνεργασίες και συνέργειες μεταξύ των φορέων που θα οδηγήσουν στον κοινό βηματισμό για την ανάδειξη της μεσσηνιακής γαστρονομίας επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας, Γιάννης Κολοβός, στη δική του παρέμβαση, εξηγώντας ότι η γαστρονομία πρέπει να είναι κοινός παρανομαστής σε κάθε προσπάθεια προβολής και ανάδειξης της περιοχής μας. Ο πρόεδρος του ΣΕΜ εστίασε στην ανάγκη για “επιστροφή στις ρίζες”, όπως είπε χαρακτηριστικά, με συνοδοιπόρους στην προσπάθεια αυτή το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, τα καταστήματα εστίασης, τους τοπικούς παραγωγούς και επιχειρήσεις και φυσικά τους καταναλωτές. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια που κάνει το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και συγκεκριμένα το Εργαστήρι Λαχανοκομίας του τμήματος Γεωπονίας, να διασφαλίσει τις παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών, στην οποία άλλωστε ήταν αφιερωμένη και η βραδιά. Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΕΜ προανήγγειλε ότι στο επόμενο Messinia Forum θα υπάρχει ειδική θεματική “Κορώνη”. Στην ομιλία του επικεντρώθηκε στις προσπάθειες που γίνονται για έναν ποιοτικό τουρισμό αλλά και στα έργα υποδομών και τις θυσίες που απαιτούνται για να επιτευχθεί αυτό, ενώ χαρακτήρισε τον Chef Λευτέρη Λαζάρου, ως τον άνθρωπο που πίστεψε σε αυτή την προσπάθεια της Μεσσηνίας, των επαγγελματιών εστίασης, και των τοπικών επιχειρήσεων και λειτουργεί ως πρεσβευτής της κουλτούρας επαναφοράς των παραδοσιακών καλλιεργειών και της προώθησή τους στα ελληνικά νοικοκυριά και εστιατόρια.

Αυθεντικά τοπικά προϊόντα στο μενού των εστιατορίων και στα ελληνικά σπίτια

Ο ίδιος ο Chef στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το εγχείρημα αυτό, λόγω της ακρίβειας, του κόστους μεταφοράς, στην απαξίωση του σιδηροδρομικού δικτύου για φθηνές μεταφορές, που στέκονται τροχοπέδη στην όποια προσπάθεια γίνεται. Ταυτόχρονα, υπεραμύνθηκε των παραδοσιακών ποικιλιών, των προσπαθειών που γίνονται σε τοπικό επίπεδο από μικρούς παραγωγούς να εντάξουν τα αυθεντικά προϊόντα στο μενού των εστιατορίων και στα ελληνικά σπίτια, κάτι που έχει αρχίσει ήδη να αποδίδει με το κοινό να αναζητά πλέον αυθεντικές γεύσεις μακριά από ξενόφερτες κουζίνες και υλικά. Ο chef Λευτέρης Λαζάρου κατά τη διάρκεια της ημερίδας μαγείρεψε μπάμιες με ροφό, με πρώτες ύλες από το μποστάνι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο και το ψάρι από μεσσηνιακά νερά, δίνοντας ταυτόχρονα τις δικές του συμβουλές για σπιτικούς ζωμούς, αποτρέποντας το κοινό να αγοράζει έτοιμους επεξεργασμένους.

Ζωντανεύουν οι παραδοσιακές ποικιλίες μέσα από την καλλιέργειά τους-Τάση το “Farm to table”

Στον γαστρονομικό τουρισμό που συνδέεται άμεσα με την παραγωγή τοπικών προϊόντων αναφέρθηκε ο καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και υπεύθυνος του Εργαστηρίου Αναστάσιος Κότσιρας. Έκανε μια αναδρομή στις παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών της Μεσσηνίας αλλά και της χώρας γενικότερα, και αναφέρθηκε στην προσπάθεια που γίνεται από το Τμήμα Γεωπονίας να διασωθεί το γενετικό υλικό, μέσα από την καλλιέργεια στην Καλαμάτα των παραδοσιακών σπόρων. Υπογράμμισε τη σημαντική βοήθεια και συνδρομή από τα καταστήματα εστίασης, στο να περάσουν και πάλι στο μενού τους οι αυθεντικές μεσσηνιακές γεύσεις, και μίλησε για “ποικιλίες που ζωντανεύουν” μέσα από αυτή τη συλλογική προσπάθεια. Αναφέρθηκε στη φιλοσοφία-κουλτούρα “farm to table”, χωρίς μεσάζοντες, που πλέον αναπτύσσεται, με αγροκτήματα να αναλαμβάνουν να καλλιεργήσουν παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών, με tour να οργανώνονται από αγροτουριστικές επιχειρήσεις, που κάνουν ακόμα και delivery προϊόντων από το χωράφι στο σπίτι. Ο Αναστάσιος Κότσιρας επισήμανε την ανάγκη του κοινού να βιώσει αυθεντική φιλοξενία μέσα από την εμπειρία αυθεντικών γεύσεων, και στο “πράσινο” αστέρι Michelen που έχει απονεμηθεί σε 359 εστιατόρια παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων 3 ελληνικά, τα οποία χρησιμοποιούν αποκλειστικά πρώτες ύλες από συνεργαζόμενους κήπους και μποστάνια με βιολογικά προϊόντα. Παράλληλα ο Αναστάσιος Κότσιρας αναφέρθηκε στο σχεδιασμό που υπάρχει για QR code στα πιάτα των εστιατορίων ώστε οι πελάτες να παίρνουν άμεσα τις πληροφορίες για τις πρώτες ύλες, τον τρόπο παραγωγής, την ιχνηλασιμότητα κάθε πιάτου. Αναφέρθηκε στη λίστα του Taste Atlas, όπου περιλαμβάνει τις αναγνωρισμένες ποικιλίες παραδοσιακών λαχανικών ανά τον κόσμο, με 27 λαχανικά από Ισπανία, 58 από Ιταλία, 22 από Γαλλία, και μόλις 6 από Ελλάδα, συμπληρώνοντας ότι “έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε”.

koroni-DSC-0660

koroni-DSC-0661

koroni-DSC-0662

koroni-DSC-0663

koroni-DSC-0664

koroni-DSC-0676

koroni-DSC-0677

koroni-DSC-0678

koroni-DSC-0680

koroni-DSC-0681

koroni-DSC-0682

Το κοινό αναζητά “ολική επαναφορά γεύσεων”-Το παράδειγμα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Έκανε μια σύντομη χρονική αναδρομή στην ιστορία των λαχανικών που καλλιεργούνται στην Ελλάδα, με αναφορά στην ντομάτα που προέρχεται από τη νότια Αμερική και καλλιεργείται στη χώρα μας τα τελευταία 200 χρόνια, ενσωματώνοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και αρώματα από το μικροκλίμα της κάθε περιοχής μας ή στη μελιτζάνα που μάς ήρθε από την Ινδία τον 16ο αιώνα. Δυστυχώς, πολλές παραδοσιακές ποικιλίες της χώρας μας εγκαταλήφθηκαν τα τελευταία 60 χρόνια, με την επικράτηση των υβριδιών, τάση που δείχνει πλέον πως αναστρέφεται με το κοινό να αναζητά και πάλι “ολική επαναφορά γεύσεων” όπως είπε χαρακτηριστικά, δηλαδή, αυθεντικές γεύσεις και αγνά βιολογικά λαχανικά. Ο καθηγητής αναφέρθηκε στις 150 ποικιλίες λαχανικών από όλη την Ελλάδα που έχει εξασφαλίσει το πανεπιστήμιο, αλλά και στο πρόγραμμα “υιοθετώ έναν σπόρο” που έχει μπει σε σχολεία της Μεσσηνίας, με τα παιδιά να καλλιεργούν στους σχολικούς κήπους παραδοσιακές ποικιλίες λαχανικών. Έκανε λόγο για τοπικά παραδοσιακά λαχανικά-υπερτροφές όπως η χοντροκατσαρή ντομάτα, το μαυρομάτικα, το φιδοφάσουλο ή πιχιάρικο ή κατσικάντερο, οι μπάμιες, τα αμπελοφάσουλα, η ροβίτσα (ψιλοφάσουλο Καλαμών), η λευκή αλλά και η πράσινη μελιτζάνα Ανάφης, που καλλιεργούνται πλέον στην Καλαμάτα, το βάτικο κρεμμύδι, η ντομάτα (μακρουλή Κυθήρων), η ντομάτα-καρδούλα, αλλά και η αυτοφυής αγριοαγκινάρα, ποικιλιες που φθίνουν και που μόνο μέσα από την καλλιέργειά τους θα επανέλθουν και πάλι σε όλα τα πιάτα. Όπως είπε, δεν υπάρχει παραδοσιακή ποικιλία πατάτας, ενώ ως Π.Γ.Ε. έχουν καταχωρηθεί η πατάτα Νάξου και Νευροκοπίου, ενώ πλέον οι προσπάθειες εστιάζουν στην παραγωγή πατάτας ανάλογα με τη χρήση (βραστή, ψητή, τηγανιτή κλπ). Τόνισε την προσπάθεια που κάνει το Τμήμα Γεωπονίας, όπου σε κτήματα δίπλα στο Πανεπιστήμιο καλλιεργείται από φοιτητές και καθηγητές βιολογική πατάτα που αναμένεται να δώσει 10 τόνους που με τη σειρά της θα δοθεί σε κοινωνικές δομές της Καλαμάτας. “Ελκυστικά τοπικά προϊόντα στο μενού των εστιατορίων, να αφήσουμε τα υβρίδια”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

“Η κουζίνα μαγειρεύει με αυτά που έχει-Αυτά κάνουν τη διαφορά”

Τέλος, για την αξία “της άυλης πολιτιστικής κληρονομίας, που πάει κόντρα στην ομογενοποίηση της παγκοσμιοποίησης” έκανε λόγο η δημοσιογράφος Νανά Δαρειώτη, υποστηρίζοντας ότι “πρέπει να ενδυναμώσουμε τις μικρές τοπικές παραγωγές, καθώς πρόκειται για εξαιρετικής ποιότητας πρώτες ύλες”, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Δημήτρης Ρουσουνέλος αναφερόμενος στις προσωπικές του γαστρονομικές εμπειρίες και τα τοπικά προϊόντα της χώρας μας, κατέληξε ότι “Η κουζίνα μαγειρεύει με αυτά που έχει. Αυτά κάνουν τη διαφορά”, υποστηρίζοντας ουσιαστικά ότι τα εξεζητημένα και ξενόφερτα υλικά και τάσεις πλέον δεν εκφράζουν το κοινό. Στο τέλος της ημερίδας το κοινό είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει και να γευτεί μεσσηνιακά κρασιά που εκτίθεντο στον χώρο.

Δείτε εδώ στιγμιότυπα από την εκδήλωση

Video όλη η εκδήλωση

koroni-DSC-0683

koroni-DSC-0684

koroni-DSC-0686

koroni-DSC-0687

Την πολύτιμη συνδρομή του έδωσε και ο σεφ Κωνσταντίνος Βασιλειάδης

koroni-DSC-0689

koroni-DSC-0695

koroni-DSC-0698

koroni-DSC-0700

koroni-DSC-0702

koroni-DSC-0703

koroni-DSC-0706

koroni-DSC-0707

koroni-DSC-0710

koroni-DSC-0712

koroni-DSC-0713

koroni-DSC-0714

koroni-DSC-0715

“Παρέλαση” μεσσηνιακών κρασιών

koroni-DSC-0716

koroni-DSC-0717

koroni-DSC-0719

koroni-DSC-0720

koroni-DSC-0721

koroni-DSC-0722

koroni-DSC-0723

koroni-DSC-0724

koroni-DSC-0725

Οι παραδοσιακές ποικιλίες που καλλιεργεί το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο αγρόκτημά του στον Αντικάλαμο

koroni-DSC-0726

koroni-DSC-0729

koroni-DSC-0730

koroni-DSC-0731

koroni-DSC-0732

koroni-DSC-0733

koroni-DSC-0734

koroni-DSC-0736

koroni-DSC-0737

koroni-DSC-0738

koroni-DSC-0740

koroni-DSC-0741

koroni-DSC-0742

koroni-DSC-0743

koroni-DSC-0744

koroni-DSC-0745

koroni-DSC-0746

koroni-DSC-0747

koroni-DSC-0748

koroni-DSC-0749

koroni-DSC-0750

koroni-DSC-0751

koroni-DSC-0752

koroni-DSC-0753

koroni-DSC-0754

koroni-DSC-0755

koroni-DSC-0756

koroni-DSC-0757

koroni-DSC-0758

koroni-DSC-0759

koroni-DSC-0760

koroni-DSC-0761

koroni-DSC-0762

koroni-DSC-0763

koroni-DSC-0764

koroni-DSC-0765

koroni-DSC-0766

koroni-DSC-0767

koroni-DSC-0768

koroni-DSC-0769

koroni-DSC-0770

koroni-DSC-0771

koroni-DSC-0772

koroni-DSC-0773

koroni-DSC-0774

koroni-DSC-0775

koroni-DSC-0776

koroni-DSC-0777

koroni-DSC-0778

koroni-DSC-0779

koroni-DSC-0780

koroni-DSC-0781

koroni-DSC-0782

koroni-DSC-0783

koroni-DSC-0784

koroni-DSC-0785

koroni-DSC-0786

koroni-DSC-0787

koroni-DSC-0788

koroni-DSC-0789

koroni-DSC-0790

koroni-DSC-0791

koroni-DSC-0792

koroni-DSC-0793

koroni-DSC-0794

koroni-DSC-0795

koroni-DSC-0796

koroni-DSC-0797

koroni-DSC-0798

koroni-DSC-0799

koroni-DSC-0800

koroni-DSC-0801

koroni-DSC-0802

koroni-DSC-0803

koroni-DSC-0804

koroni-DSC-0805

koroni-DSC-0806

koroni-DSC-0807

koroni-DSC-0808

koroni-DSC-0809

koroni-DSC-0810

koroni-DSC-0811

koroni-DSC-0812

koroni-DSC-0813

koroni-DSC-0814

koroni-DSC-0815

koroni-DSC-0816

koroni-DSC-0817

koroni-DSC-0818

koroni-DSC-0819

koroni-DSC-0820

koroni-DSC-0821

koroni-DSC-0822

koroni-DSC-0823

koroni-DSC-0824

koroni-DSC-0825

koroni-DSC-0826

koroni-DSC-0827

koroni-DSC-0828

koroni-DSC-0829

koroni-DSC-0830

koroni-DSC-0831

koroni-DSC-0832

koroni-DSC-0833

koroni-DSC-0834

koroni-DSC-0835

koroni-DSC-0836

koroni-DSC-0837

koroni-DSC-0838

koroni-DSC-0839

koroni-DSC-0840

koroni-DSC-0841

koroni-DSC-0842

koroni-DSC-0843

koroni-DSC-0844

koroni-DSC-0845

koroni-DSC-0846

koroni-DSC-0847

koroni-DSC-0848

koroni-DSC-0849

koroni-DSC-0851

koroni-DSC-0852

koroni-DSC-0853

koroni-DSC-0854

koroni-DSC-0855

koroni-DSC-0856

koroni-DSC-0857

koroni-DSC-0859

koroni-DSC-0861

koroni-DSC-0862

koroni-DSC-0863

koroni-DSC-0864

koroni-DSC-0865

koroni-DSC-0866

koroni-DSC-0867

koroni-DSC-0868

koroni-DSC-0869

koroni-DSC-0870

koroni-DSC-0871

koroni-DSC-0872

koroni-DSC-0873

koroni-DSC-0874

koroni-DSC-0875

koroni-DSC-0876

koroni-DSC-0877

koroni-DSC-0878

koroni-DSC-0880

koroni-DSC-0881

koroni-DSC-0882

koroni-DSC-0883

koroni-DSC-0884

koroni-DSC-0885

koroni-DSC-0886

koroni-DSC-0889

koroni-DSC-0890

koroni-DSC-0891

koroni-DSC-0892

koroni-DSC-0893

koroni-DSC-0894

koroni-DSC-0895

koroni-DSC-0896

koroni-DSC-0897

koroni-DSC-0898

koroni-DSC-0899

koroni-DSC-0900

koroni-DSC-0901

koroni-DSC-0902

koroni-DSC-0903

koroni-DSC-0904

koroni-DSC-0905

koroni-DSC-0906

koroni-DSC-0907

koroni-DSC-0908

koroni-DSC-0909

koroni-DSC-0910

koroni-DSC-0911

koroni-DSC-0912

koroni-DSC-0913

koroni-DSC-0914

koroni-DSC-0915

koroni-DSC-0916

koroni-DSC-0917

koroni-DSC-0918

koroni-DSC-0919

koroni-DSC-0920

koroni-DSC-0921

koroni-DSC-0922

koroni-DSC-0923

koroni-DSC-0924

koroni-DSC-0925

koroni-DSC-0926

koroni-DSC-0927

koroni-DSC-0928

koroni-DSC-0929

koroni-DSC-0930

koroni-DSC-0931

koroni-DSC-0932

koroni-DSC-0933

koroni-DSC-0934

koroni-DSC-0935

koroni-DSC-0936

koroni-DSC-0937

koroni-DSC-0938

koroni-DSC-0939

koroni-DSC-0940

koroni-DSC-0941

koroni-DSC-0942

koroni-DSC-0943

koroni-DSC-0944

koroni-DSC-0945

koroni-DSC-0946

koroni-DSC-0947

koroni-DSC-0948

koroni-DSC-0950

koroni-DSC-0951

koroni-DSC-0952

koroni-DSC-0953

koroni-DSC-0954

koroni-DSC-0955

koroni-DSC-0956

koroni-DSC-0957

koroni-DSC-0958

koroni-DSC-0959

koroni-DSC-0960

koroni-DSC-0961

 

koroni-DSC-0963

koroni-DSC-0966

koroni-DSC-0967

koroni-DSC-0968

koroni-DSC-0969

koroni-DSC-0970

koroni-DSC-0972

koroni-DSC-0974

koroni-DSC-0975

koroni-DSC-0976

koroni-DSC-0977

koroni-DSC-0978

koroni-DSC-0979

koroni-DSC-0980

koroni-DSC-0981

koroni-DSC-0982

koroni-DSC-0983

koroni-DSC-0984

koroni-DSC-0985

koroni-DSC-0986

koroni-DSC-0987

koroni-DSC-0988

koroni-DSC-0989

koroni-DSC-0990

koroni-DSC-0991

koroni-DSC-0992

koroni-DSC-0993

koroni-DSC-0994

koroni-DSC-0995

koroni-DSC-0996

koroni-DSC-0997

koroni-DSC-0999

koroni-DSC-1003

 

 

 

koroni-DSC-1007

koroni-DSC-1009

koroni-DSC-1010

koroni-DSC-1011

koroni-DSC-1012

koroni-DSC-1013

koroni-DSC-1014

koroni-DSC-1015

koroni-DSC-1016

koroni-DSC-1017

koroni-DSC-1018

koroni-DSC-1019

koroni-DSC-1020

koroni-DSC-1021

koroni-DSC-1022

koroni-DSC-1024

koroni-DSC-1025

koroni-DSC-1029

koroni-DSC-1030

koroni-DSC-1032

koroni-DSC-1033

koroni-DSC-1036

koroni-DSC-1038

koroni-DSC-1039

koroni-DSC-1040

koroni-DSC-1042

koroni-DSC-1043

koroni-DSC-1044

koroni-DSC-1045

koroni-DSC-1046

koroni-DSC-1048

koroni-DSC-1050

koroni-DSC-1051

koroni-DSC-1052

koroni-DSC-1053

koroni-DSC-1059

koroni-DSC-1061

koroni-DSC-1063

koroni-DSC-1065

koroni-DSC-1069

koroni-DSC-1070

koroni-DSC-1072

koroni-DSC-1073

koroni-DSC-1074

koroni-DSC-1075

koroniimage00004

koroniimage00005

koroniimage00006

koroniimage00007

koroniimage00008

koroniimage00009

koroniimage00010

koroniimage00011

koroniimage00012

koroniimage00013

koroniimage00014

koroniimage00015

koroniimage00016

koroniimage00017

koroniimage00018

koroniimage00019

koroniimage00020

koroniimage00021

koroniimage00022

koroniimage00024

koroniimage00026

koroniimage00027

koroniimage00028

koroniimage00029

koroniimage00030

koroniimage00031

koroniimage00034

koroniimage00035

koroniimage00036

koroniimage00037

koroniimage00038

koroniimage00039

koroniimage00040

koroniimage00041

koroniimage00042

koroniimage00043

koroniimage00044

koroniimage00045

koroniimage00046

koroniimage00047

koroniimage00049

koroniimage00052

koroniimage00053

koroniimage00054

koroniimage00055

koroniimage00056

koroniimage00057

koroniimage00058

koroniimage00059

koroniimage00060

koroniimage00061

koroniimage00062

koroniimage00063

koroniimage00064

koroniimage00065

koroniimage00066

koroniimage00067

koroniimage00068

koroniimage00069

koroniimage00070

koroniimage00071

koroniimage00072

koroniimage00073

koroniimage00074

koroniimage00075

koroniimage00077

koroniimage00078

koroniimage00079

koroniimage00080

koroniimage00081

koroniimage00082

koroniimage00083

koroniimage00084

koroniimage00085

koroniimage00086

koroniimage00087

koroniimage00088

koroniimage00089

To Top