Παιδί

«Ένα διαδραστικό ταξίδι στον κύκλο του Ελαιολάδου»

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΛΙΑ
ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΡΤΕΡΟΛΙΟΥ

Ο Δήμος Μεσσήνης με φορέα υλοποίησης την ΚΟΙΝ. ΣΕΠ. «ΡΕΚΤΗΣ» έχει διοργανώσει μια σειρά από Δράσεις Εκπαίδευσης και Πολιτισμού, 10ήμερης διάρκειας, στο Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου, Χώρος ανάδειξης Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Οι Δράσεις αυτές αφορούν οργανωμένες επισκέψεις σχολείων στο χώρο και στην εικαστική έκθεση. Οι επισκέψεις είναι προγραμματισμένες να είναι διάρκειας τριών περίπου ωρών και θα περιλαμβάνουν διαδραστική παρουσίαση από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Αναλυτικότερα, η δράση, ως εξής:
-Επίσκεψη σε χώρο συγκομιδής ελαιοκάρπου της ευρύτερης περιοχής.

-Επίσκεψη σε χώρο επεξεργασίας – ελαιουργείου κοντινής περιοχής, όπου στόχος είναι να κατανοήσουν οι μαθητές τη διαδικασία επεξεργασίας του ελαιολάδου.

-Επίσκεψη στον πολυχώρο πολλαπλών δραστηριοτήτων Δημοτικού Σχολείου Καρτερολίου, όπου οι μαθητές θα περιηγηθούν στη μόνιμη έκθεση του μουσείου με σχετική θεματολογία (ελιά – ελαιόλαδο) που λειτουργεί στο χώρο.

Επιπλέον στο χώρο θα παρευρίσκεται, εξειδικευμένη χημικός, όπου θα παρουσιάσει στους μαθητές, στα πλαίσια ενός σύντομου σεμιναρίου τα παράγωγα του ελαιολάδου όπως και την διαδικασία που ακολουθείται για την παρασκευή σαπουνιών ελαιολάδου.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης, οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αφουγκραστούν τη παρουσία της Ελιάς και του Ελαιολάδου στην ιστορία, στην τέχνη, στον αθλητισμό, στη θρησκεία, στις παραδόσεις, στα ήθη και έθιμα του τόπου μας.
Η πολιτιστική αξία της Ελιάς και του Ελαιολάδου, αποτυπώνεται στο Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου, όπου σύντομα θα ανοίξει τις πόρτες του για όλους μας ξανά.

«Ένα διαδραστικό ταξίδι στον κύκλο του Ελαιολάδου»
To Top