ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δύο πιλότοι με παραπληγία που κάνουν τον γύρο του κόσμου, έφτασαν στην Καλαμάτα!

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΖΩΗΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ “ΔΙΑΠΛΑΣΗ”

Δύο πιλότοι με παραπληγία, ο Guillaume Feral από τη Γαλλία και ο Mike Lomberg από τη Νότια Αφρική, οι οποίοι χειρίζονται δύο ειδικά τροποποιημένα μονοκινητήρια αεροπλάνα, έκαναν στάση στην πόλη μας, για να επισκεφθούν την Καλαμάτα και το Κέντρο Αποκατάστασης «Διάπλαση».

Οι πιλότοι σχεδιάζουν να κάνουν το γύρο του κόσμου. Θα διανύσουν σε ένα χρονικό διάστημα περίπου 10 μηνών, απόσταση 80.000 χιλιομέτρων, σε 400 περίπου ώρες πτήσης και θα επισκεφθούν 40 χώρες σε 6 Ηπείρους.

Το καλοσώρισμα έκανε ο ο διοικητικός διευθυντής του Κέντρου Αποκατάστασης Νεκτάριος Γιαννόπουλος εκ μέρους της ΔΙΑΠΛΑΣΗΣ και στη συνέχεια μίλησε η επιστημονική διευθύντρια της «Διάπλασης» Αλεξάνδρα Καραβασίλη που ευχαρίστησε τους πιλότους για την παρουσία τους στη χώρα μας και στη πόλη της Καλαμάτας.
Αντιπροσωπεία του Δήμου Καλαμάτας με επικεφαλής την Αντιδήμαρχο Παναγιώτα Ντίντα τους καλωσόρισε στην Καλαμάτα, ανέφερε ότι η πόλη είναι φιλική προς τα άτομα με αναπηρία και τους προσέφερε αναμνηστικά δώρα και τοπικά προϊόντα.
Η Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τους πιλότους που επέλεξαν μια από τις στάσεις τους να είναι η πόλη μας, τους μετέφερε εκ μέρους όλων, το θαυμασμό για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία και τους ευχήθηκε καλές πτήσεις.

Οι πιλότοι ευχαρίστησαν όλους όσοι βοηθούν σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα που γίνεται για πρώτη φορά παγκοσμίως, ευχαρίστησαν το Δήμο Καλαμάτας και το Κέντρο Αποκατάστασης Διάπλαση για τη φιλοξενία.
Στην παρουσίαση παραβρέθηκε κι ο εκπρόσωπος των μετόχων της Διάπλασης κ.Γιάννης Τασσιόπουλος.

Η πρωτοβουλία «Handflight around the world» υλοποιείται από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Handflight» που ιδρύθηκε το 2007 στην Ελβετία και έχει το μεγαλύτερο στόλο αεροσκαφών με πιλότους με ειδικές ανάγκες.

Η οργάνωση αυτή, ευελπιστεί να προσφέρει όραμα και νέες συγκινήσεις σε άτομα με αναπηρία, να αλλάξει την οπτική της κοινωνίας απέναντι στα άτομα αυτά και να βοηθήσει στην κοινωνική τους ενσωμάτωση.

To Top