ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβολιαστικό Κέντρο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας προτείνει ο Μάκαρης

Mετά την πρότασή του να λειτουργήσει Εμβολιαστικό Κέντρο κατά του κορονοϊού στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμάτας, ο Μανώλης Μάκαρης προτείνει να λειτουργήσει και στον χώρο του Μεγάρου Χορού Εμβολιαστικό Κέντρο, με σκοπό να αποσυμφορήσει τόσο το Νοσοκομείο Καλαμάτας, όσο και το Κέντρο Υγείας της πόλης. Μάλιστα, όπως δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο ίδιος ως γιατρός στο Νοσοκομείο Καλαμάτας βλέπει σε καθημερινή βάση τους ηλικιωμένους που περιμένουν τη σειρά τους να εμβολιαστούν. Για να αποφευχθεί ο συνωστισμός και η περαιτέρω ταλαιπωρία ο επικεφαλής της παράταξης ¨Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες” προτείνει το Μέγαρο Χορού, όπου αυτό το διάστημα γίνονται στο ισόγειο μαζικά rapid test σε πολίτες. Ένας χώρος που βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμάτας και θα εξυπηρετεί γρήγορα αρκετό κόσμο για να εμβολιαστεί. 

Οι ερωτήσεις του επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτός Δήμος-Ενεργοί Πολίτες” Μανώλη Μάκαρη, στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Α.ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2021 -2027 ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ως γνωστόν έχει ξεκινήσει η διαβούλευση για το ΕΣΠΑ Πελοποννήσου το οποίο αναφέρεται σε 5 άξονες:

1.Έξυπνη εξειδίκευση, επιχειρηματικότητα
2.Περιβάλλον , ενέργεια , κλιματική αλλαγή
3.Μεταφορικές υποδομές, ευρυζωνικά δίκτυα
4.Κοινωνικές υποδομές και κοινωνική ένταξη/ καταπολέμηση της φτώχειας
5.Χωρική ανάπτυξη (ΒΑΑ, ΟΧΕ, ΤΑΠΤοΚ).

Ο Δήμος Καλαμάτας οφείλει να πάρει ενεργό μέρος σε αυτή τη διαβούλευση. Καλούμε την δημοτική αρχή να φέρει το συγκεκριμένο θέμα προς συζήτηση την στο Δημοτικό Συμβούλιο έτσι ώστε να διαμορφωθεί η καλύτερη δυνατή πρόταση έργων και δράσεων για το νέο ΕΣΠΑ προς όφελος των πολιτών της Καλαμάτας.

2.ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ

Το Μέγαρο Χορού θα μπορούσε κάλλιστα να αξιοποιηθεί ως εμβολιαστικό κέντρο κατά του Covid-19. Με αυτό τον τρόπο θα είχαμε λιγότερη επιβάρυνση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, αποφυγή συνωστισμού και ταχύτερη εμβολιαστική κάλυψη,
Ο Δήμος Καλαμάτας θα πρέπει να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία σε συνεργασία με τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς.

3.ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

Το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση πέρα από ότι καταργεί την απλή αναλογική υποβαθμίζει περαιτέρω τον θεσμό των κοινοτήτων αφού πλέον οι κοινότητες μετατρέπονται σε απλό παρακολούθημα της εκάστοτε δημοτικής αρχής χωρίς καμία ουσιαστική αρμοδιότητα. Κάτι τέτοιο υπογραμμίζει και το ομόφωνο ψήφισμα της Ένωσης Προέδρων Κοινοτήτων Μεσσηνίας. Η δημοτική αρχή και οι δημοτικές παρατάξεις θα πρέπει να πάρουν ξεκάθαρη θέση επί του θέματος”.

Εμβολιαστικό Κέντρο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας προτείνει ο Μάκαρης
To Top