ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανατροπή στο θάνατο Βαλυράκη: Ανθρωποκτονία καταγγέλλει η γυναίκα του

Η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη καταγγέλλει πως ο θάνατος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια και όχι σε ατύχημα.

Νέα στοιχεία για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη έρχονται στο φως της δημοσιότητας και ανατρέπουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα. Η σύζυγος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, καταγγέλει ότι ο θάνατος οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια και όχι σε ατύχημα.

Συγκεκριμένα, η Μίνα Παπαθεοδώρου σε επιστολή που έστειλε πως τον υπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, σημειώνει πως «οι άνθρωποι στη μικρή κοινωνία της Ερέτριας μιλούν και ίσως καταθέτουν στην τοπική Αρχή στοιχεία για την εμπλοκή επαγγελματικού αλιευτικού σκάφους, που σημαίνει ότι είναι ισχυρή, αν όχι βέβαια η εκδοχή της ανθρωποκτονίας».

Παράλληλα, αναφέρει ότι τα επαγγελματικά σκάφη στην περιοχή είναι πολύ λίγα και πολύ λιγότερα αυτά που βρίσκονταν στη θάλασσα κατά τον χρόνο του συμβάντος.

Επίσης, η επιστολή καταλήγει στο εξής: «Σας ζητούμε να ενεργήσετε άμεσα έτσι ώστε οι έρευνες να επισπευσθούν για να μην επικρατήσει η λήθη και η συγκάλυψη».

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ

Βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα από την προπέλα του σκάφους του υπέστη ο Σήφης Βαλυράκης, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή Νίκου Καλογριά.

Όπως αναφέρει το πόρισμα, o πρώην υπουργός, έχοντας υποστεί αυτά τα τραύματα έχασε τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα να πνιγεί. Ωστόσο, δεν διαπίστωσε ο ιατροδικαστής να έχει προηγηθεί καρδιακό επεισόδιο.

Όπως όλα δείχνουν, ίσως από κάποιο λιποθυμικό επεισόδιο να έπεσε στο νερό και η προπέλα να του προκάλεσε κακώσεις στο κεφάλι και στο λαιμό.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ έχει εξοχικό σπίτι στην Ερέτρια όπου και βρέθηκε το Σαββατοκύριακο. Από το μεσημέρι της Κυριακής 24 Ιανουαρίου αγνοείτο με αποτέλεσμα η σύζυγός του να ενημερώσει την Αστυνομία και το Λιμενικό, που έστησαν γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του. Στη διάρκεια των ερευνών είχε βρεθεί το σκάφος του και το Λιμενικό αναζητούσε τον 78χρονο πρώην υπουργό, ο οποίος είχε πάει βόλτα στα νησάκια απέναντι από την Ερέτρια στον Ευβοϊκό και συγκεκριμένα στο Ασπρονήσι. Τελικά, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστό ότι ο Σήφης Βαλυράκης εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή.

πηγή:ieidiseis.gr/Documentonews.gr

Ανατροπή στο θάνατο Βαλυράκη: Ανθρωποκτονία καταγγέλλει η γυναίκα του
To Top