Αθλητισμός

Εμβιλά: “Δεν μας απασχολούν τα φιλικά” (vid)

Ο Γιαν Εμβιλά, τόνισε πως στα φιλικά δεν μετράνε τα αποτελέσματα αλλά να είναι έτοιμη η ομάδα για τα προκριματικά

Δεν παίζουν ρόλο τα αποτελέσματα στα φιλικά παιχνίδια επεσήμανε ο Γιαν Εμβιλά σε δηλώσεις του στο κανάλι του Ολυμπιακού στο youtube. Ο Γάλλος αμυντικός χαφ αναφέρει ότι αυτά δεν προβληματίζουν κανέναν στην ομάδα και πως ο ρόλος τους είναι να την προετοιμάσουν για να είναι έτοιμη στα ματς με την Μακάμπι Χάιφα.

«Νομίζω πως η προετοιμασία γενικότερα πήγε πολύ καλά. Δεν θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τα αποτελέσματα των αγώνων, θα πρέπει όμως να σκεφτούμε ότι έχουμε κερδίσει, έστω υποσυνείδητα, από αυτά τα παιχνίδια. Λέγονται φιλικά για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Γιατί δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα, αλλά το να παίξουμε. Να κερδίσουμε πράγματα από αυτά.

Νομίζω πως έχουμε όλοι έχουμε κερδίσει πράγματα από αυτά, όλοι έχουμε δουλέψει πολύ. Έχουμε ακόμη μέρες μέχρι το επίσημο παιχνίδι μας. Όλοι μας θα δουλεύουμε, θα συνεχίσουμε να προπονούμαστε ακόμη περισσότερο, για να είμαστε έτοιμοι σε αυτή την πρώτη μεγάλη δοκιμασία που έχουμε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό. Η προετοιμασία δεν γίνεται για τα αποτελέσματα, γίνεται για να είμαστε έτοιμοι την πρώτη ημέρα που θα χρειαστεί να παίξουμε επίσημο παιχνίδι», ανέφερε και συνέχισε:

«Σε όλα τα επίπεδα υπάρχουν διάφοροι στόχοι. Και για εμένα και για την ομάδα. Πάντα υπάρχουν πολλοί στόχοι. Αλλά φυσικά σε αυτή τη φάση που μιλάμε, στόχος είναι η πρόκριση στο Champions League. Ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος και αυτό που του αξίζει είναι να βρίσκεται σε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση. Αυτό όμως θα έρθει μέσα από πολύ δύσκολα παιχνίδια. Με πρώτο αυτό απέναντι στη Μακάμπι. Θα πάρουμε τα παιχνίδια ένα-ένα, αλλά ο πρώτος στόχος μας είναι να βρεθούμε στους ομίλους του Champions League».

Δείτε το βίντεο:

 

Εμβιλά: “Δεν μας απασχολούν τα φιλικά” (vid)
To Top