Επιχειρείν

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: Ημερίδα για το Open Mall Kυπαρισσίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

“Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα, την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου και ώρα 20:30 μ.μ., στον Πολύχωρο εκδηλώσεων «Εν Πλω» στην Παραλία Κυπαρισσίας, στα πλαίσια του εγκριθέντος προγράμματος ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ 2014-2020 «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου Κυπαρισσίας», όπου θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση ψηφιακής πλατφόρμας από υποψήφια εταιρεία για συνεργασία με τον σύλλογο μας και όσον αφορά το ιδιωτικό σκέλος του προγράμματος “Open Mall Kyparissias”.

Βασικός στόχος της δημιουργίας και λειτουργίας «Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου» (ΑΚΕ) στην πόλη μας, αποτελεί η ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας των επιχειρήσεων που συμμετέχουν καθώς και το σύνολο των επιχειρήσεων της Κυπαρισσίας.

Η Πλατφόρμα Ενίσχυσης Τοπικής Επιχειρηματικότητας που θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο της παρουσίασης, θα αποτελεί το κεντρικό σημείο πρόσβασης των καταναλωτών στις δημοσιευμένες πληροφορίες του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου της Κυπαρισσίας.

Η απόκτηση της πλατφόρμας, προβλέπεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, καθώς και στην εδραίωση της ανοικτής αγοράς ως ελκυστικού προορισμού για τους καταναλωτές, μέσω του εμπλουτισμού της εμπειρίας του πολίτη με στοιχεία που συνηθίζει να βρίσκει σε κλειστού τύπου εμπορικά κέντρα.

Στην επικείμενη παρουσίαση, η εταιρεία PublicOTA, θα αναπτύξει τον τρόπο που λειτουργεί η συγκεκριμένη πλατφόρμα, έτσι ώστε να πετύχει τον βασικό και μόνιμο στόχο που είναι η αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων μέσω στοχευμένων δράσεων προώθησης και ενημέρωσης.

Επίσης μας δίνετε η δυνατότητα μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας, η πόλη να είναι ενεργή 365 μέρες το χρόνο και όλες τις ώρες, με δραστηριότητες και εκδηλώσεις συνολικού ενδιαφέροντος για τους δημότες και τους επισκέπτες, όπου και αν βρίσκονται στο κόσμο, εντός ή εκτός πόλης, εντός ή εκτός Ελλάδας.

Καλούνται τα μέλη μας αλλά και όποιος άλλος το επιθυμεί να παραβρεθεί στην παρουσίαση αυτή όπου ο καθένας θα μπορέσει να ενημερωθεί να εκφραστούν απορίες και να ακολουθήσει μια εποικοδομητική συζήτηση”, καταλήγει το κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας.

1.700.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Να υπενθυμίσουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο εντάχθηκαν από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης στο ΕΣΠΑ και θα χρηματοδοτηθούν οι προτάσεις των Δήμων Μεσσήνης και Τριφυλίας για τη δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου, τόσο στη Μεσσήνη όσο και στην Κυπαρισσία.

Και οι δύο δήμοι θα χρηματοδοτηθούν με 1,7 εκατομμύρια ευρώ έκαστος, προκειμένου να υλοποιήσουν τα OPEN MALL[ Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου], ενισχύοντας έτσι τις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις των περιοχών αυτών. Ο τότε Υπουργός Εσωτερικών που είχε εργαστεί νωρίτερα από τη θέση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης είχε τότε δηλώσει: “Συνεργαστήκαμε τόσο με τους δύο Δήμους όσο και με τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους και επιμελητήρια για τη διαμόρφωση των σχετικών προτάσεων, που κατευθύνουν πόρους στοχευμένα στην πραγματική οικονομία και συνδυάζουν την κοινωνική και την αναπτυξιακή διάσταση της περιοχής.Είμαι πολύ περήφανος που ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης συνέβαλα κι εγώ σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια”.

Διαβάστε και αυτό:

Πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ σε Μεσσήνη και Κυπαρισσία για τα Open Mall

Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας: Ημερίδα για το Open Mall Kυπαρισσίας
To Top