ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ σε Μεσσήνη και Κυπαρισσία για τα Open Mall

 Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης: ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκαν και θα χρηματοδοτηθούν οι προτάσεις των Δήμων Μεσσήνης και Τριφυλίας για τη δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου, τόσο στη Μεσσήνη όσο και στην Κυπαρισσία.

Η είδηση αυτή έγινε γνωστή χθες από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης. Και οι δύο δήμοι θα χρηματοδοτηθούν με 1,7 εκατομμύρια ευρώ έκαστος, προκειμένου να υλοποιήσουν τα OPEN MALL[ Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου], ενισχύοντας έτσι τις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις των περιοχών αυτών.

Για τη θετική αυτή έκβαση έκανε σήμερα δήλωση ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας με το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, που είχε ο ίδιος και το επιτελείο του- κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης- δουλέψει τις συγκεκριμένες προσκλήσεις στους δήμους με απώτερο στόχο την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων. Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση:

“Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου για την ένταξη των προτάσεων του Δήμου Μεσσήνης και του Δήμου Τριφυλλίας στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη δημιουργία Ανοικτών Κέντρων Εμπορίου (open malls), όπως ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Για τη δημιουργία Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου θα κατευθυνθούν 1,76 εκ. ευρώ στην πόλη της Μεσσήνης και αντίστοιχα 1,7 εκ. ευρώ στην Κυπαρισσία.
Στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης δουλέψαμε για τη δημιουργία στοχευμένων προσκλήσεων που ενισχύουν με ουσιαστικό τρόπο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την τοπική ανάπτυξη. Μία από αυτές τις δράσεις είναι και η πρόσκληση για τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου.

“Είμαι πολύ περήφανος που ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης συνέβαλα κι εγώ σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια”

Πρόκειται για μία δράση που σκοπό έχει την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και την τόνωση της εμπορικής κίνησης σε τοπικό επίπεδο.
Η αντίληψή μας για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου κινείται στον αντίποδα των μεγάλων εμπορικών κέντρων, που οδηγούν σε ασφυξία τις τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αντιθέτως τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου επιδιώκουν την πολλαπλή ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Συνεργαστήκαμε τόσο με τους δύο Δήμους όσο και με τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους και επιμελητήρια για τη διαμόρφωση των σχετικών προτάσεων, που κατευθύνουν πόρους στοχευμένα στην πραγματική οικονομία και συνδυάζουν την κοινωνική και την αναπτυξιακή διάσταση της περιοχής.

“Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για τις δύο πόλεις της Μεσσηνίας, καθώς οι πόροι θα επιτρέψουν την ανάπλαση των εμπορικών τους κέντρων και την αναβάθμιση της τοπικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας”

Το σχέδιό μας για δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη για όλους, υπηρετείται με έργα και όχι με λόγια και θέλουμε να συνεχίσουμε όλοι μαζί στον δρόμο της ανάκαμψης και της κοινωνικής ευημερίας”.

Να υπενθυμίσουμε ότι, ο αρχικός προϋπολογισμός της δράσης ήταν 50 εκατ. € και αυξήθηκε στα 96.3 εκατ. € προκειμένου να καλύψει το εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από Δήμους και Επιμελητήρια – Εμπορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα.

Με βάση τον αυξημένο προϋπολογισμό συνολικά πενήντα εννέα (56) προτάσεις χρηματοδοτούνται με ποσοστό ενίσχυσης 100%.

Μάλιστα όπως επισημαίνεται από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, οι εγκεκριμένες προτάσεις θα υλοποιηθούν από Σχήματα συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Εμπορικών Συλλόγων ή Επιμελητηρίων. Κάθε Σχήμα θα υλοποιήσει ένα σύνολο συνεκτικών και αλληλένδετων παρεμβάσεων με στόχο την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε εμπορικές περιοχές και ειδικότερα σε περιοχές που διαθέτουν σημαντικούς πολιτιστικούς πόρους και τουριστική δυναμική

Διαβάστε και αυτό:

Έτσι θα είναι το Open Mall: Αλλάζει το εμπορικό κέντρο της Μεσσήνης

Πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ σε Μεσσήνη και Κυπαρισσία για τα Open Mall
To Top