ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Elbeik: Απέπλευσε από το Λιμάνι Καλαμάτας τα ξημερώματα το πλοίο με τα 1.700 βοοειδή

Απέπλευσε στις 01.10 σήμερα, ξημερώματα Τετάρτης από την Καλαμάτα με προορισμό την Καρθαγένη το πλοίο Elbeik με 1.700 βοοειδή, το οποίο μετά από περιπλάνηση από τον Δεκέμβριο στη Μεσόγειο βρέθηκε στην Ελλάδα για ανεφοδιασμό.
Βρισκόταν στο αγκυροβόλιο του λιμανιού αφού δεν του επετράπη ο κατάπλους όπως συνέβη και στον Πειραιά. Προμηθεύτηκε  57 τόνους ζωοτροφές, καύσιμα, και προμήθειες για το πλήρωμα, και έλυσε κάβους. Στο πλοίο επιβαίνει πλήρωμα 18 ναυτικών.

H θέση του πλοίου αυτή την ώρα (11:45) όπως καταγράφεται από το marinetraffic.com

Όπως λέει στο protothema.gr, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή, το περιστατικό, η κυβέρνηση το χειρίστηκε σεβόμενη τους κανόνες ευζωίας των ζώων αλλά και με γνώμονα την προστασία του ελληνικού ζωικού κεφαλαίου. Περιγράφοντας τις διαπραγματεύσεις που έγιναν σημείωσε πως «στις 4 Μαρτίου λάβαμε κλήση από το πλοίο που βρισκόταν ανατολικά της Κρήτης για ελλιμενισμό στον Πειραιά για ανεφοδιασμό, ζωοτροφές και ανταλλακτικά».
Το αίτημά του, ωστόσο δεν ικανοποιήθηκε καθώς είχε περάσει από τρίτες χώρες οι οποίες δεν είναι απαλλαγμένες από τον αφθώδη πυρετό. Έτσι βρέθηκε στα διεθνή χωρικά ύδατα έξω από την Μήλο έως το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω της διεύθυνσης Κτηνιατρικής, σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας και τον αρχηγό του Λιμενικού τελικώς προέκρινε την λύση του ανεφοδιασμού στους Καλούς Λιμένες της Κρήτης εάν λάμβανε σχετικό αίτημα. Το αίτημα εστάλη και τελικώς το Elbeik κατευθύνθηκε στην Κρήτη και στην συνέχεια προς την Καλαμάτα για αγκυροβόλι. Σήμερα τα ξημερώματα απέπλευσε για την Καρθαγένη Ισπανίας.

 

Διαβάστε και αυτό:

Πλοίο με 1.700 βοοειδή αγκυροβόλησε ανοιχτά του Λιμανιού για ανεφοδιασμό-57 τόνοι οι ζωοτροφές-Φόβοι για άρρωστα ζώα

Elbeik: Απέπλευσε από το Λιμάνι Καλαμάτας τα ξημερώματα το πλοίο με τα 1.700 βοοειδή
To Top