ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης – Τι λένε στην Κουμουνδούρου για τους λόγους του διαζυγίου

Νέα ένταση στο πολιτικό σκηνικό έχει προκαλέσει η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο facebook, μέσα από την οποία παρέθετε κολάζ φωτογραφιών με γνωστούς δημοσιογράφους και έγραφε για βαθύ κράτος. Λίγο μετά το σχόλιο του, ακολούθησαν ανακοινώσεις από τα περισσότερα κόμματα αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, πηγές του οποίου σημείωσαν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του».

Παράλληλα, από την Κουμουνδούρου διαμηνύουν πως μπορεί τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να εκφράζουν με ισότιμο τρόπο τις απόψεις τους στα όργανα και αυτές να γίνονται σεβαστές, ωστόσο είναι δεδομένο ότι οι θέσεις του κόμματος λαμβάνονται πάντα συλλογικά. Την ίδια ώρα, ξεκαθαρίζεται πως ότι όσοι και όσες διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού και είναι υποψήφιοι βουλευτές έχουν την υποχρέωση να εκφράζουν στη δημόσια σφαίρα τις συλλογικές θέσεις και όχι τις προσωπικές τους απόψεις. Ειδικότερα μάλιστα σε μία περίοδο προεκλογική.

Υιοθετώντας αυστηρούς τόνους, πηγές του κόμματος επισημαίνουν πως ο Παύλος Πολάκης είχε δηλώσει ότι εφόσον δεν βλέπει στα ψηφοδέλτια τη σύνθεση της αρεσκείας του θα είναι εκτός. Μία εβδομάδα μετά το συμβάν, επέστρεψε με νέα ανάρτηση που έχει μάλιστα χαρακτηριστικά πλατφόρμας, η οποία αμφισβητεί, όπως σημειώνουν, τη στάση του κόμματος και δίνει λαβή για νέες επιθέσεις.

Έχει άραγε αποφασίσει ο ίδιος να είναι εκτός ψηφοδελτίων και επιχειρεί «ηρωική έξοδο»; Μένει εν τέλει εκτός ψηφοδελτίων, επειδή αμφισβητεί το ψηφοδέλτιο ή επειδή αμφισβητεί συνολικά την πολιτική κατεύθυνση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ; Όπως τονίζουν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, το θέμα είναι να τεθούν στο τραπέζι τα κίνητρα γενικώς. Οι επιλογές του καθενός κρίνονται από τη συλλογικότητα και για τον λόγο αυτό, εξηγούν πως το κόμμα οφείλει συλλογικά να προστατευθεί σε μια τόσο δύσκολη περίοδο. Το πρόγραμμα και η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εγκρίνονται από τα συνέδριά του, όπως και οι αρχές της λειτουργίας του που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία και συλλογικότητα. Σκοπός του κάθε μέλους, πολλώ δε μάλλον των στελεχών πρέπει να είναι η υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του κόμματος. Εφόσον λοιπόν, υπάρχουν στελέχη που επιδιώκουν να χαράζουν αυτόνομη πολιτική, να διαμορφώνουν με τους δικούς τους όρους τα ψηφοδέλτια και να επιβάλλουν την προσωπική τους ατζέντα αγνοώντας τις αρχές και τις πολιτικές κατευθύνσεις του κόμματος, θέτουν λένε στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνειδητά εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης.

Το παρασκήνιο-Νέο άδειασμα Πολάκη από ΣΥΡΙΖΑ: Όποιος νομίζει ότι επιβάλλει τη δίκη του ατζέντα συνειδητά θέτει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης

Nωρίτερα, σε νέο άδειασμα του Παύλου Πολάκη, το δεύτερο μέσα σε μία εβδομάδα, προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανάρτησή του που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνονταν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του».

«Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας», σημείωναν οι ίδιες πηγές και συνέχιζαν: «Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Η ανάρτηση Πολάκη

Σημειώνεται πως ο κ. Πολάκης σε ανάρτησή του στο Facebook παρέθετε κολάζ φωτογραφιών με γνωστούς δημοσιογράφους και ανέφερε:

Οργισμένη ανακοίνωση από ΝΔ

Η εν λόγω ανάρτηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας: «Ο κ. Πολάκης ακολουθώντας την τοξική γραμμή Τσίπρα, δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξαναγυρίσει στις εποχές της “κάτω πλατείας”, τότε που έστελνε ομάδες σε σπίτια και ταβέρνες για να τραμπουκίσουν», σημειώνει το γραφείο Τύπου της ΝΔ και συνεχίζει:

«Σήμερα στοχοποιεί και απειλεί ευθέως με προγραφές, δημοσιογράφους και δικαστές επειδή έχουν διαφορετική άποψη από αυτή του κ. Πολάκη και του ΣΥΡΙΖΑ. Τίποτα δεν έμαθαν, τίποτα δεν άλλαξαν».

Πολάκης: Νέα ανάρτηση μετά τις αντιδράσεις – «Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή»

Νέα ανάρτηση έκανε το απόγευμα της Κυριακής ο Παύλος Πολάκης, μετά τις έντονες αντιδράσεις που καταγράφηκαν ύστερα από την ανάρτηση που έκανε στα social media.

«Θα τα πούμε ΟΛΑ στην πολιτική γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή. Με «πηγές» δεν θα ανοίξω διάλογο …. Προφανώς υπάρχουν και διαδικασίες και όργανα στα οποία και συμμετείχα και εκλέχθηκα και μάλιστα με υψηλότατα ποσοστά. Εκει θα μιλήσουμε και θα διευκρινίσουμε ποιος έχει δίκιο!», έγραψε χαρακτηριστικά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην είναι ο Παύλος Πολάκης υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, νέος Τομεάρχης Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης ενώ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία πάντοτε λειτουργούσε συλλογικά και έτσι διαμόρφωνε και διαμορφώνει την πολιτική του» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για Πολάκη: «Καθαιρείται» και παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας-Αντικαταστάτης ο Ραγκούσης

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Με απόφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία τη θέση του Παύλου Πολάκη ως Τομεάρχη Διαφάνειας αναλαμβάνει ο Γιάννης Ραγκούσης. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Την ερχόμενη Τρίτη 28/2 θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό γραφείο του κόμματος σε διευρυμένη σύνθεση, όπου ο Πρόεδρος θα ζητήσει τη παραπομπή του Παύλου Πολάκη στην Επιτροπή Δεοντολογίας αναφορικά με τη στάση της συστηματικής παραβίασης από πλευράς του των κανόνων συλλογικότητας και δημοκρατικής λειτουργίας του κόμματος.

Παρέμβαση εισαγγελέα για την ανάρτησή του – Ποια αδικήματα θα διερευνηθούν

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, για τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων και του Παύλου Πολάκη που στοχοποιούν δικαστές, δημοσιογράφους, τραπεζίτες μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον Νίκο Παππά. Ταυτόχρονα, σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος, για τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μεταξύ των οποίων και του Παύλου Πολάκη που στοχοποιούν δικαστές, δημοσιογράφους, τραπεζίτες μετά την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον Νίκο Παππά. Ταυτόχρονα, σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

πηγή: http://www.ethnos.gr/Politics/article/248724/paylospolakhsneaanarthshmetatisantidraseisthatapoymeolasthnpolitikhgrammateiakaisthnkentrikhepitroph

Εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης – Τι λένε στην Κουμουνδούρου για τους λόγους του διαζυγίου
To Top