ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές σε επιχειρήσεις στην Καλαμάτα- Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν οι τρεις δράστες

ΟΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΠΚΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, τέσσερις (4) περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα κλοπής στην Καλαμάτα και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν χθες, Kυριακή 1η Δεκεμβρίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 39, 37 και 21 ετών αντίστοιχα.

Ειδικότερα, χθες κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καλαμάτα, οι ανωτέρω δράστες διέρρηξαν επιχείρηση ημεδαπού και αφαίρεσαν χάλκινα αντικείμενα.

Μετά από άμεση κινητοποίηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες και τους συνέλαβαν, ενώ τα αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν και θα αποδοθούν στον ιδιοκτήτη τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, από 23.10.2019 έως και χθες (1.12.2019), στην Καλαμάτα και σε τοπική κοινότητα του Δήμου Καλαμάτας, διέπραξαν συνολικά δύο (2) κλοπές-διαρρήξεις σε επιχείρηση και αγροικία, όπου αφαίρεσαν συνολικά ηλεκτρικά εργαλεία, χάλκινα αντικείμενα κ.α. καθώς και μία (1) απόπειρα κλοπής σε επιχείρηση.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, χρήματα και κινητό τηλέφωνο, ενώ κατασχέθηκε και ένα (1) όχημα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

Εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές σε επιχειρήσεις στην Καλαμάτα- Επ’ αυτοφώρω συνελήφθησαν οι τρεις δράστες
To Top