MESSINIA PLUS

Εξελέγη το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Ο Μανώλης Σκαντζός νέος πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου – Αντιπρόεδρος ο Απόστολος ΓκούνηςΓραμματέας ο Γιώργος Ράλλης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, 8 Σεπτεμβρίου στην Τρίπολη, η πρώτη, ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με τη νέα του σύνθεση.
Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας πρότεινε για Πρόεδρο τον κ. Μανώλη Σκαντζό, πρώην δήμαρχο της Βόρειας Κυνουρίας και για πολλά χρόνια δημοτικό σύμβουλο.
Ο κ. Νίκας ευχήθηκε μια καλή και παραγωγική υπερ-τετραετία, αφού πρώτα παρατήρησε ότι η αίθουσα με τα λευκά τραπεζομάντιλα θύμιζε… γάμο: «Προτείνουμε ομοφώνως ως παράταξη προς το Σώμα να είναι ο πρόεδρος του Σώματος ο κ. Μανώλης Σκαντζός”

Ο νέος Πρόεδρος του ΠΕΣΥ Μανώλης Σκαντζός

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Πέτρος Τατούλης για να προτείνει τον αντιπρόεδρο του Σώματος, ευχήθηκε το νέο ΠεΣυ να έχει εποικοδομητική στάση απέναντι στα μεγάλα προβλήματα και σημείωσε ότι η «Νέα Πελοπόννησος» διαφωνεί πολιτικά με την επιλογή του Σκαντζού. «Ο προτεινόμενος πρόεδρος είναι ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο που δυσχεραίνει τη λειτουργία του ΠεΣυ. Τοποθετούμαι πολιτικά απέναντι σε μια πρόταση. Είναι η πολιτική μας θέση. Ξεκαθαρίζουμε ότι διαφωνούμε στο πρόσωπο. Και προτείνουμε τον κ. Απόστολο Γκούνη για αντιπρόεδρο».

Ο κ. Νίκας αντέκρουσε ότι ο κ. Σκαντζός έχει προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες και ότι αποτελεί τιμή για την παράταξη. Ως πρώτη πράξη συνεννόησης, όπως είπε, η «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» υπερψηφίζει την πρόταση της «Νέας Πελοποννήσου για τον αντιπρόεδρο του Σώματος.

Ο κ. Δέδες, ως επικεφαλής της τρίτης σε δύναμη παράταξη, ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο και υποστήριξε ότι την επόμενη τετραετία μπορεί να είναι καλή για την Πελοπόννησο.
Στη συνέχεια ο κ. Δέδες αναφέρθηκε για την πολιτική αντίληψη του νομοθέτη που χωλαίνει, όπως είπε, ως προς τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά της. «Σεβόμενοι το δικαίωμα της πλειοψηφίας να επιλέγει τον πρόεδρο, ψηφίζουμε τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο, και για τη θέση του Γραμματέα προτείνουμε τον Γιώργο Ράλλη».

Ο κ. Νίκας λαμβάνοντας τον λόγο ευχαρίστησε τον κ. Δέδε και δήλωσε ότι η παράταξή του στηρίζει την επιλογή του κ. Ράλλη ως γραμματέα, ψς πρώτο δείγμα συναίνεσης.
Ακολούθως, ο κ. Ν. Γόντικας έλαβε τον λόγο, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τα προβλήματα των Πελοποννησίων, προκαλώντας την αντίδραση της κυρίας Νικολάκου, καθώς αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα ζητήματα όπως η δακοκτονία, η «αμαρτωλή» Αναπτυξιακή, κάτι που προκάλεσε την αποχώρηση κάποιων συμβούλων της «Νέας Πελοποννήσου».

Ο κ. Μπουντρούκας, ακολούθως, έλαβε τον λόγο και αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Νίκα προς όφελος όλων των Πελοποννησίων, όπως είπε, και υποστήριξε ότι πρέπει να χαμηλώσουν όλοι τους τόνους και να συγκλίνουν οι παρατάξεις στο μέτρο του δυνατού. «Εμείς στηρίζουμε όλες τις υποψηφιότητες όλων των παρατάξεων», υπογράμμισε.

Ο κ. Πετράκος ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία και είπε: «Παρότι εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τα πρόσωπα που προτείνονται, επειδή η κυβέρνηση προχώρησε σε νομοθετικές παρεμβάσεις με τις οποίες υποβαθμίζει τον ρόλο των Συμβουλίων, συμβολικά και εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τις πράξεις της κυβέρνησης που είχε τη σύμφωνη γνώμη των περιφερειαρχών και των δημάρχων της Νέας Δημοκρατίας, δεν θα συμμετάσχουμε στην ψηφοφορία».

Ο κ. Τζεμπετζής ευχήθηκε απλώς το ΠεΣυ Πελοποννήσου να εργαστεί για το καλό του τόπου σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας.

Ο κ. Κάτσαρης, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δήλωσε ότι τα δεδομένα δίνουν με συσχετισμούς την απόλυτη πλειοψηφία στον περιφερειάρχη παρακάμπτοντας το ΠεΣυ, ότι όλο το σύστημα αποτελεί παράκαμψη της λαϊκής θέλησης και ότι η παράταξή του δεν συμμετέχει στις διαδικασίες. «Η χώρα είναι ένα καζάνι που σιγοβράζει. Να βρει η κοινωνία το θάρρος να αντιδράσει».

Στη συνέχεια, ακολούθησε η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου του ΠεΣυ.
Ο κ. Μανώλης Σκαντζός έλαβε συνολικά 26 ψήφους υπέρ, 17 κατά, 5 αποχές, 1 «παρών» και εξελέγη πρόεδρος για το πρώτο ήμισυ της θητείας. Ακολούθησαν συγχαρητήρια και χειροκρότημα.

Στη συνέχεια, το Σώμα ψήφισε για τον αντιπρόεδρο του ΠεΣυ, κ. Απόστολο Γκούνη, ο οποίος έλαβε 44 θετικές ψήφους, 5 αποχές, ένα «όχι», και κατέλαβε τη θέση του αντιπροέδρου, επίσης χειροκροτούμενος για το αποτέλεσμα.

Ακολούθησε η εκλογή του Γραμματέα, ο οποίος εξελέγη με 44 θετικές ψήφους.

Ο κ. Σκαντζός λαμβάνοντας τη θέση του προέδρου και τυπικά, ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε, τους συναδέλφους της παράταξής του, ευχαρίστησε τις παρατάξεις που τον στήριξαν και τον εμπιστεύονται και ευχαρίστησε και τους συναδέλφους του που δεν τον τίμησαν και δήλωσε ότι θα εργαστεί μαζί με όλο το προεδρείο για να λειτουργήσει σωστά και εποικοδομητικά το ΠεΣυ.

Από http://www.arcadiaportal.gr/news/i-eklogi-proedreioy-sto-perifereiako-symvoylio-peloponnisoy-pics

Εξελέγη το Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου
To Top