Το δικό μου Σχολείο

Eκπαιδευτήρια Μπουγά: Τα παιδιά “υιοθέτησαν” το Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης και έγιναν ξεναγοί!

Άμεση επαφή με την αρχαία ελληνική γλώσσα, φιλοσοφία, θέατρο, και αθλήματα είχαν τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Τα παιδιά συμμετείχαν στις αθλοπαιδιές που έγιναν στο Στάδιο της Αρχαίας Μεσσήνης, και αθλήθηκαν όπως οι αρχαίοι Έλληνες, παρουσίασαν χορικά από τραγωδίες, μετέφρασαν σε 3 γλώσσες οδηγό του αρχαιολογικού χώρου, και δημιούργησαν ψηφιακό κουίζ για τους επισκέπτες του χώρου, ενώ ανέλαβαν και τον ρόλο του ξεναγού σε μαθητές από την Τρίπολη. Το αρχαίο θέατρο, η δραματουργία, ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης τους έγιναν βίωμα, καθιστώντας τους κοινωνούς της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας και παιδείας.

Μετέφρασαν σε 3 γλώσσες οδηγό για την Αρχαία Μεσσήνη και έφτιαξαν ψηφιακό κουίζ για τους επισκέπτες

Κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2021-2022 μαθητές της Γ΄ γυμνασίου και της Β΄ λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σωματείου «Διάζωμα» «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων-Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Γιώτα Λόντου, Γεωργία Τσαγκάνη και Κωνσταντίνα Κορμά και ανέλαβαν την υιοθεσία του Θεάτρου της Αρχαίας Μεσσήνης.
Αρχικά, οι μαθητές μας μετέφρασαν στα αγγλικά , στα γαλλικά και στα γερμανικά έναν σύντομο οδηγό για την Αρχαία Μεσσήνη και έφτιαξαν ένα ψηφιακό κουίζ με ερωτήσεις που αφορούν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.
Στις 7 Απριλίου και στο πλαίσιο της Ημερίδας των ΑθλοΠΑΙΔΙΩΝ του κλασικού αθλητισμού της Αρχαίας Μεσσήνης αφού πρώτα συνόδεψαν τους επισκέπτες μαθητές μέχρι το αρχαίο Στάδιο ,κατά την τελετή έναρξης τραγούδησαν τον Ολυμπιακό Ύμνο.


Στη συνέχεια , στις 7 Μαΐου κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής στον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου οι μαθητές από το γ΄1 γυμνασίου είχαν την ευκαιρία να παίξουν στο θέατρο το χορικό από την « Ελένη» του Ευριπίδη που είχαν δραματοποιήσει στο πλαίσιο της επαφής τους με την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία .


Την Τρίτη 10 Μαΐου 2022 μαθητές του Γυμνασίου και του Γενικού Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά συμμετείχαν στο 9ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη , στο πρόγραμμα των παράλληλων εκπαιδευτικών δράσεων. Συγκεκριμένα, οι μαθητές από το Γ΄1 Γυμνασίου και τη Β΄ Λυκείου δραματοποίησαν δύο χορικά από την « Ελένη» του Ευριπίδη και την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο πλαίσιο της επαφής τους με την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία .

Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2022 μαθητές από το Γ΄1 οι οποίοι συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων-Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» του σωματείου «Διάζωμα» ξενάγησαν μαθητές της Β΄τάξης του 3ου γυμνασίου Τρίπολης. Συγκεκριμένα, οι μαθητές μας με την καθοδήγηση της φιλολόγου Γιώτας Λόντου, υπεύθυνης του προγράμματος «Διάζωμα» και με την αρωγή του διευθυντή του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, κ.Μιχάλη Κουσουλάκου υποδέχθηκαν και ξενάγησαν 102 μαθητές στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης.
H επαφή με την ιστορία , τα ερεθίσματα για αναζήτηση πληροφοριών, η γνωριμία με τους προγόνους είναι ο απολογισμός μιας πανέμορφης διαδρομής, που είχε στόχο τη δημιουργία συνειδητών κληρονόμων της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

 

Eκπαιδευτήρια Μπουγά: Τα παιδιά “υιοθέτησαν” το Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης και έγιναν ξεναγοί!

Δημοφιλέστερα

To Top