Βιβλίο

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας: Τριήμερο εκδηλώσεων με τρεις “Συγγραφείς στο αίθριο”

Λένα Μαντά-Στέλιος Μάϊνας-Ισίδωρος Ζουργός έρχονται στην Καλαμάτα και παρουσιάζουν τα νέα τους βιβλία

ΣΕ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ 4ο ΟΡΟΦΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΟΜΩΣ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας εγκαινιάζει τη χρήση ενός νέου χώρου εκδηλώσεων, τον αίθριο χώρο της βιβλιοθήκης στον 4ο όροφο του Πνευματικού κέντρου. Στον χώρο αυτόν θα πραγματοποιηθεί τριήμερο εκδηλώσεων με τίτλο “Συγγραφείς στο αίθριο” σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Βιβλιόπολις και με τη συνδρομή και άλλων φορέων της πόλης μας.

image00001

Την τριλογία των παρουσιάσεων, ανέπτυξαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου η Διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Μάγδα Σουλιώτη και η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ Δήμητρα – Σταματία Δημοπούλου.

image00007
Ουσιαστικά πρόκειται για τρεις παρουσιάσεις βιβλίων από καταξιωμένους Έλληνες λογοτέχνες και ένα σεμινάριο Δημιουργικής γραφής:
22 Ιουνίου 8.00 μ.μ. Ισίδωρος Ζουργός (Παρουσίαση βιβλίου)

23 Ιουνίου 10.00 π.μ. Σεμινάριο δημιουργικής γραφής
23 Ιουνίου 8.00 μ μ. Λένα Μαντά (Παρουσίαση Βιβλίου)

24 Ιουνίου 8.00 μ.μ. Στέλιος Μάινας (Παρουσίαση βιβλίου)

Επειδή ο νέος χώρος έχει περιορισμένη δυνατότητα φιλοξενίας, καλό θα είναι να έχει προηγηθεί επικοινωνία με την Δημόσια Βιβλιοθήκη για κράτηση θέσεων.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας διοργανώνει σεμινάριο δημιουργικής γραφής με τίτλο «Πώς γεννιέται ένα βιβλίο», την Πέμπτη 23 Ιουνίου στις 10.00 π.μ. στον χώρο της Πινακοθήκης Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης  (Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 4ος όροφος). Στο σεμινάριο θα διδάξει ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός*. Για δηλώσεις συμμετοχής παρακαλούμε συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα:

https://docs.google.com/forms/d/13n8r9KjyqCovCBz-SRgkMr2Af4cR2mq4c0phc93Sl4E/edit

*Ο Ισίδωρος Ζουργός είναι Έλληνας συγγραφέας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964. Σπούδασε Παιδαγωγικά και υπηρέτησε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δάσκαλος. Έχει δύο παιδιά και ζει  στη Θεσσαλονίκη. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με διάφορα περιοδικά δημοσιεύοντας ποίηση και πεζογραφία, καθώς και βιβλιογραφικά κριτικά σημειώματα. Έχει επίσης ασχοληθεί με θέματα διδασκαλίας της λογοτεχνίας στο δημοτικό σχολείο και ιστορίας της εκπαίδευσης.

Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: Φράουστ (Λιβάνης, 1995/Πατάκης, 2010), Αποσπάσματα από το βιβλίο του ωκεανού (Πατάκης, 2000/2007), Η ψίχα εκείνου του καλοκαιριού (Πατάκης, 2002/2010), Στη σκιά της πεταλούδας (Πατάκης, 2005), Η αηδονόπιτα (Πατάκης, 2008), Ανεμώλια (Πατάκης, 2011 – Βραβείο Αναγνωστών ΕΚΕΒΙ). Το Σκηνές από τον βίο του Ματίας Αλμοσίνο (Πατάκης, 2014),  Το Λίγες και μία νύχτες (Πατάκης 2017), Οι ρετσίνες του βασιλιά (Πατάκης, 2019), Περί της εαυτού ψυχής (Πατάκης 2021).
Το 1996 συμμετείχε στη συλλογική έκδοση κειμένων για την εκπαίδευση, με τίτλο Αναπνέοντας κιμωλία – γραφές εκπαιδευτικών, από τις εκδόσεις Σαββάλα και το 2009 στη συλλογική έκδοση Ζωολογία του πάνω και του κάτω κόσμου (Πατάκης), στη σειρά “Hotel-Ένοικοι Γραφής”, που επιμελείται ο Μισέλ Φάις. Το 2011 συμμετείχε στη συλλογή κειμένων Τάξη + Αταξία – Οι νέοι φωνάζουν από τις εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ και το 2014 στη συλλογή διηγημάτων Ιστορίες Ταχυδρομείου που εξέδωσαν τα ελληνικά ταχυδρομεία. Το 2017 συμμετείχε στην εικαστική εγκατάσταση Relics to eternity και το 2018 στο λογοτεχνικό θεματικό ημερολόγιο της Εταιρείας Συγγραφέων με τίτλο Λογοτεχνία και ένδυση – Πώς φοριούνται οι λέξεις. Με τον σκηνοθέτη Πάνο Καρκανεβάτο συνέγραψε το σενάριο της μεγάλου μήκους ταινίας του Όχθες, που προβλήθηκε τον Μάρτιο του 2015. Ο Ισίδωρος Ζουργός είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης.
Έχει συνεργαστεί με το Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

To Top