Το δικό μου Σχολείο

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Ατυχείς οι δηλώσεις Κλάδη-Σε καμία περίπτωση δεν ζητήσαμε να εξαιρεθούν τα παιδιά μας από τις μάσκες

Ουδέποτε ζητήσαμε να εξαιρεθούν τα παιδιά μας από τη διανομή μασκών, ξεκαθαρίζουν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαμάτας, Παύλου Κλάδη, ο οποίος ερωτηθείς από το MessiniaLive, γιατί δεν έφτασαν ποτέ μάσκες στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, μάς απάντησε ότι δεν ήθελαν (!) από το σχολείο και θα επέλεγαν δικές τους. Η εξωφρενική αυτή απάντηση ήταν που πυροδότησε σήμερα την αντίδραση από τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά, που απαντούν ότι ακόμα περιμένουν τις μάσκες, τις οποίες όπως όλα τα παιδιά των υπόλοιπων σχολείων δικαιούνται, και χαρακτηρίζουν ως ατυχείς τις δηλώσεις Κλάδη, αφού όπως λένε ουδέποτε ζήτησαν να εξαιρεθούν από τα αυτονόητα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΜΠΟΥΓΑ

“Λόγω των ατυχών δηλώσεων του κύριου Π. Κλάδη είμαστε υποχρεωμένοι να ενημερώσουμε σχετικά με κάτι, το οποίο θεωρούσαμε αυτονόητο. Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά επιθυμούν οι μαθητές και μαθήτριές τους να απολαμβάνουν όλα, όσα δικαιούνται από την ελληνική κυβέρνηση, την ΚΕΔΕ, τον Δήμο Καλαμάτας.

“Σε καμία περίπτωση δεν ζητήσαμε από τον κύριο Κλάδη να εξαιρεθούν τα δικά μας παιδιά από οποιοδήποτε προνόμιο επωφελούνται και όλοι οι υπόλοιποι μαθητές και μαθήτριες της χώρας”.

Σε κάθε περίπτωση περιμένουμε τις επόμενες ημέρες να παραλάβουμε τις μάσκες που δικαιούνται τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου”, καταλήγει η ανακοίνωση των Εκπαιδευτηρίων.

Το γεγονός είναι πάντως ότι οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ακόμα περιμένουν τις μάσκες τους, που από αμέλεια, αστοχία, εκ παραδρομής, ουδέποτε τους δόθηκαν. Είναι εξοργιστικό το μπαλάκι των ευθυνών να το πετάμε στο Σχολείο και στα παιδιά, όταν προκύπτει εγγράφως ότι το Σχολείο είχε ζητήσει και μάσκες και αντισηπτικά, όταν ο κρατικός μηχανισμός δεν ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε, όταν δεν συντονίστηκαν οι υπηρεσίες όπως έπρεπε, ώστε να φροντίσουν να μην αποκλείσουν ένα σχολείο, και μάλιστα παρά τις συνεχείς επισημάνσεις των Υπουργών Κεραμέως-Θεοδωρικάκου, ότι μάσκες δικαιούνται όλα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί Δημόσιων και Ιδιωτικών σχολείων, χωρίς διακρίσεις και χωρίς αποκλεισμούς, αφού πρόκειται για θέμα δημόσιας υγείας. Κάποιοι έχουν ευθύνη για αυτό, όπως και κάποιοι έχουν ευθύνη για τις μάσκες-σεντόνια που μοιράστηκαν σε κάποια σχολεία. Ας αναλάβουν επιτέλους αυτοί οι “αρμόδιοι” τις ευθύνες τους, και ας μην πετάνε το μπαλάκι των ευθυνών.

M.Π.

Διαβάστε και αυτό:

Aπό αύριο τα παγουρίνο στους μαθητές των Δημοτικών του Δήμου Καλαμάτας-Μάσκες για τους μισούς μαθητές στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Ατυχείς οι δηλώσεις Κλάδη-Σε καμία περίπτωση δεν ζητήσαμε να εξαιρεθούν τα παιδιά μας από τις μάσκες
To Top