Το δικό μου Σχολείο

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Απινιδωτή απέκτησε το σχολείο!

Από σήμερα τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά διαθέτουν και παρέχουν σε όλους πρόσβαση στον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή AED, η χρήση του οποίου μπορεί να είναι πραγματικά σωτήρια στα πρώτα πέντε κρίσιμα λεπτά καρδιακής ανακοπής.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 11/7 στις εγκαταστάσεις του Σχολείου παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας και χρήσης του απινιδωτή (AED) σε εργαζόμενους του σχολείου καθώς και ενημέρωση για την αντιμετώπιση ενός επεισοδίου.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ

Ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (AED) είναι μια φορητή συσκευή που χορηγεί ηλεκτρική εκκένωση (απινίδωση) στην καρδιά ώστε να αποκαθίσταται ο φυσιολογικός της ρυθμός κατά την αιφνίδια καρδιακή ανακοπή.
Χάρη στην άμεση απινίδωση και στην αποτελεσματική καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, όλο και περισσότερα θύματα αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής σώζονται καθημερινά, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, “το σχολείο μας προσπαθεί, προνοεί, σώζει. Είναι ανοιχτό στα παιδιά, είναι ανοιχτό στην κοινωνία!”

Για τον απινιδωτή μίλησε στο Messinialive η νοσηλεύτρια του Σχολείου Ευσταθία Δεδούση.

To Top